XS
SM
MD
LG

Radulović i Ppirgić potpisali ugovore!

Voždovac u budućnosti želi da se osloni na snage iz svoje omladinske škole, koja je jedna od najboljih u zemlji, a to dokazuju i današnja dva potpisa sa “krova”. Omladinci Pavle Radulović i Stefan Pirgić potpisali su ugovore u prostorijama kluba. 

Radulović je rođen 2001. godine i igra na poziciji krila i sa klubom je potpisao profesionalni ugovor. Karakteriše ga velika brzina i sjajna tehnika, kojom je pravio probleme odbrambenim napadačima u omladinskoj ligi Srbije, a od skora nadamo se i u Superligi.

Stefan Pirgić je rođen 2003. godine igra na poziciji prednjeg veznog i karakteriše ga izuzetan smisao za igru i krativnost kojom gradi igru svog tima, sigurno će jednog dana biti veliko pojačanje i za prvi tim Zmajeva. Pirgić je sa klubom potpisao stipendijski ugovor.

Stefan Pirgić se na potpisivanju ugovora zahvalio Stručnom štabu na poverenju i istakao da će potpisivanje stipendijskog ugovora biti za njega još veća motivacija da nastavi da radi.

Pavle Radulović je istakao da jedva čeka polazak na zimske priprema sa prvim timom kako bi se nametnuo Šefu stručnog štaba Radetu Kokoviću, i da će vredno raditi da zasluži minutažu u dresu sa grbom Zmaja.

Direktor omladinske škole FK Voždovac Slobodan Živojinović ističe da je ponosan na to što su danas dva izdanka škole Zmajeva potpisala ugovore sa klubom.

– Ovo je pozitivan detalj koji pokazuje da klub u budućnosti želi da se osloni na izdanke svoje škole, u kojoj se zaista kvalitetno radi i u kojoj stasavaju momci koji će jednog dana biti nosioci igre našeg prvog tima i momci koji će imati mnogo toga da ponude srpskom fudbalu. Radulović i Pirgić idu već utabanim stopama Stefana Purtića i Dragana Stoisavljevića koji su se ustalili u našem prvom timu.

Trener omladinske selekcije Voždovca koja trenutno briljira u Omladinskoj ligi Srbije, Marko Savić, nema dilemu da su dva mlada igrača zaslužila priliku koja će im se pružiti.

 – Pavle i Stefan su sjajni momci koji su svojim radom, zalaganjem i talentom zaslužili da budu prepoznati kao potencijalni prvotimci. Klub je naravno to prepoznao, a ja sam siguran i znam da imamo još mnogo mladih igrača koji će krenuti njihovim stopama. Sada je sve na njima, nadam se da će nastaviti da vredno rade i da će zaslužiti svoju minutažu u dresu prvog tima. 

Radulović će u nedelju putovati sa prvim timom na dvonedeljne pripreme u Antaliju, dok je Pirgić ostati u omladinskoj selekciji koja će zimske pripreme obaviti u Sloveniji.