XS
SM
MD
LG

Mladen Ilić: Оzbiljni izazоvi za Krupu

Mladen Ilić

Optimizam je ono što odlikuje sve u Fudbalskom klubu Krupa i jača karakter prvoligaša iz kanjona Vrbasa pred prolećne, odlučujuće borbe za drugu titulu u Republici Srpskoj s kojom bi se izabranici trenera Zorana Marića ekspresno vratili u premijerligaško društvo BiH.
Već po prozivci i prvom treningu mogla se videti pozitivna i radna atmosfera, kao i velika želja da se stigne na zacrtani takmičarski cilj u maju. Krupljani će drugi deo šampionata početi na domaćem terenu, derbijem protiv glavnog i najvećeg konkurenta Rudar Prijedora. Upravo ta utakmica bi mogla umnogome da odredi dalji tok prvenstvene trke pošto plavi iz kanjona Vrbasa imaju osam bodova više u odnosu na Prijedorčane.
Mladen Ilić, direktor Krupe istakao je da kompletnu sportsku, ali i administrativnu strukturu u klubu očekuje ogroman i zahtevan posao.
-Naši naredni planovi nisu tajna. Pred nama su pripreme koje ćemo odraditi u Krupi i Istri. Nakon toga se vraćamo nazad, a onda ćemo formu brusiti ovde na našem stadionu. Pred nama je mnogo posla kako sa sportske, tako i sa druge, one organizacione strane. Posedujemo kvalitet, ali isto tako znamo da za Premijer ligu BiH moramo još da napredujemo, pokušaćemo da dovedemo pojačanja. U ovom momentu, ne uzimajući značaj igrača koji su ovde, Ajdin Redžić nakon povrataka i oporavka od povrede će biti naše najveće pojačanje. S druge strane, klub očekuju ozbiljni izazovi, pronalaska fudbalskog, sportskog partnera koji bi nam obećao pomoć. Teško je očekivati i prognozirati šta bi se moglo desiti ukoliko u tome ne uspemo. Prošle godine smo licencu dobili tek na drugostepenoj komisiji i sada se moramo truditi da sve probleme prevaziđemo na vreme. Čeka nas i rekonstrukcija terena, podizanje reflektora, što su investicije koje, objektivno, klub sam ne može da izdrži – rekao je Mladen Ilić, prvi operativac prvoligaša iz Krupe na Vrbasu.
I u prolećnom delu šampionata s kapitenskom trakom oko ruke fudbalere Krupe predvodiće neumorni vezista Nikola Dujaković. On očekuje odlične igre i dobre rezultate i u nastavku prvenstva.
-Nadam se da ćemo nastaviti po starom i da ćemo se svi zajedno u maju radovati plasmanu u Premijer ligu BiH jer zaista to zaslužujemo. Atmosfera u ekipi je odlična i sada moramo da se trudimo da što kvalitetnije radimo kako bi, kada dođu prvenstvene utakmice, korak po korak se približavali tituli. Ubeđen sam da imamo najbolju i najkvalitetniju ekipu u Prvoj ligi Republike Srpske, ali ćemo to morati da dokažemo i igrama na terenu – istakao je Nikola Dujaković.

Sportski žurnal


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8