XS
SM
MD
LG

AO: Kraj za Lajovića

Foto: ATP Tour

Dušan Lajović eliminisan je u trećem kolu Australijan Opena. Bolji od njega bio je Švarcman sa 3-0.

U prvom gemu bilo je 30-30 ali je Švarcman uzeo dva poena i sačuvao servis. U naredna tri gema nije bilo drame za servere. U petom gemu, Duci je imao brejk šansu. Izborio se za nju sjajnim forhendima. Ipak, greškom iz forhenda propušta priliku da je iskoristi. Na kraju je Dijego uspio sačuvati svoj servis i poveo je sa 3-2.

U narednom gemu Švacrman je imao 15-40. Duci je spasio te dvije brejk lopte ali je Dijego došao i do treće. Sjajnom bekhend paralelom nju je iskoristio i poveo je sa 4-2. Argentinac je potvrdio brejk i poveo sa 5-2. U narednom gemu imao je 15-40. Duci je spasio prvu set loptu ali na drugoj pravi grešku na mreži i Švarcman dobija prvi set sa 6-2.

U prva tri gema drugog seta nije bilo brejka. U četvrtom smo vidjeli brejk. Švarcman je došao do brejk lopte, Lajović pogriješio iz bekhenda i Argentinac je poveo sa 3-1. U narednom gemu Duci je imao brejk loptu ali se Dijego izvukao serijom sjajnih bekhend vinera. 

Ipak, Duci se nije predao. Nakon velike borbe u sedmom gemu, naš teniser uzeo je servis Argentincu i smanjio je na 4-3. Međutim, već u narednom gemu Argentinac pravi novi brejk i to bez izgubljenog poena. Svoj servis je sačuvao te je sa 6-3 dobio drugi set. 

Treći set otvoren je na nevjerovatan način. U prva četiri gema vidjeli smo isto toliko brejkova. U petom gemu konačno je server dobio gem a to je bio Duci. U narednom gemu došao je do brejk šanse, Švarcman je zakucao volej u mrežu i Duci je poveo 4-2. Ipak, brejk nije uspio potvrditi i Dijego je napravio ribrejk. Na kraju je set otišao u taj bbrejk. Iako je Duci imao dvije set lopte, Švarcman je dobio taj brejk sa 9-7.

Naredni rival Argentincu biće bolji iz meča Đoković - Nišioka.