XS
SM
MD
LG

Rakonjac: Od Asmira Kajevića mogu najviše da naučim, odlazak u IMT bio je odličan potez

Rakonjac: Od Asmira Kajevića mogu najviše da naučim, odlazak u IMT bio je odličan potez-MarkoRakonjac-

 Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević nedavno je u intervjuu za klupski sajt istakao da postoji interesovanje za mnoge igrače tima sa Banovog brda. Među onima koji su već prodati je i Slobodan Tedć, sada i zvanično igrač Mančester sitija na pozajmici belo-crnima. Ali, kao i svaki ozbiljan klub, tako i Čukarički gleda dugoročno, pa Tedić već ima adekvatnu zamenu.

Prošle godine najbolji strelac Omladinske lige Srbije Marko Rakonjac prvi deo tekuće sezone proveo je na pozajmici u IMT-u, klubu sa kojim Čukarički ima odlične odnose. I bio je prilično učinkovit, na deset mečeva postigao je sedam golova, od toga najznačajniji je bio u duelu protiv najvećeg takmaca u Srpskoj ligi „Beograd“, , OFK Beograda.

- U jesenjem delu sezone u IMT-u sam propustio samo tri-četiri utakice zbog povrede, ostale su bile vrlo dobre, što potvrđuje i moj učinak, ali i čitave ekipe, koja je lider sa osam bodova više od prvog pratioca OFK Beograda. Prezadovoljan sam ovom polusezonom, ipak je ovo moja prva seniorska sezona u fudbalu. Pre toga sam igrao tri godine u mlađim kategorijama Čukaričkog, tako da za sada ide sve svojim tokom. Ostalo mi je još da se izborim za mesto u prvom timu kluba sa Banovog brda – kazao je Marko Rakonjac, napadač Čukaričkog, u jesenjem delu sezone na pozajmici u srpskoligašu IMT-u.

Rakonjac je u Čukarički došao pre četiri godine iz Bijelog Polja, gde je prethodno bio član Sjeverne zvijezde, potom Jedinstva. Priznaje da ima velike razlike između omladinskog i seniorskog fudbala.

- Prilično se razlikuje, pre svega u fizičkoj pripremi. Možda razlika nije toliko velika što se tiče ritma. Takođe, igrači su mnogo iskusniji, tako da sam i ja ubrzano učio neke stvari. Dosta sam toga novog video, što ću nadam se moći da primenim u budućnosti. Da li već na proleće u Čukaričkom, ili ću se do kraja sezone vratiti u IMT, to će najbolje proceniti ljudi iz kluba. Uglavnom, siguran sam da je IMT najbolja ekipa u toj konkurenciji i da neće ispustiti razliku koju je stekao – kazao je Rakonjac, koji je još dodao:

- Mnogo mi je lakše bilo što sam imao još dvojicu saigrača iz Čukaričkog na pozajmici u IMT-u, Andriju Fratrovića i Nikolu Terzića, igrali smo dugo zajedno godinama unazad. Dobro smo se uklopili, i njih dvojica su pružili zavidne partije.

Sa Markom Rakonjcem tokom jeseni u IMT-u igrao je i Luka Zorić, koji se posle staža u klubu sa Novog Beograda, vratio u Čukarički, trenutno je sa ekipom na pripremama na Kipru.

- Odličan momak i odličan fudbaler. Igrali smo zajedno u prvom delu sezone, vrlo je zanimljiv igrač, može mnogo da pomogne klubu – pohvalio je saigrača Rakonjac.

Trener Aleksandar Veselinović je na početku zimskih priprema igračima napomenuo da će svi dobiti šansu da se dokažu, pa je Rakonjac već imao minutažu u duelima odigranim u Beogradu, protiv Proletera i Rada. Sigurno je da će i na Kipru dobiti šansu.

- Odradili smo dva treninga na Kipru, u petak popodne ćemo i treći, a već u subotu čekaju nas prve dve provere, protiv Rakova i Trenčina. Malo smo prvog dana bili umorni od puta, ali već danas je mnogo bolje.

Tokom jeseni, iako je nosio dres IMT-a, Rakonjac je sa Terzićem i Fratrovićem, ali i najtalentovanijim igračima iz Omladinske škole Čukaričkog, imao privilegiju da bar jednom nedeljno trenira sa prvim timom.

- Stručni štab Čukaričkog uspostavio je praksu da ponedeljkom dolazimo na individualne, ali i treninge sa ekipom. Takođe, četvrtkom smo dodatno radili individualno i na snazi. Sve je odlično funkcionisalo, za sada su svi zadovoljni.

O momku kojeg treba da nasledi u dresu Čukaričkog, trenutno prvom napadaču ekipe Slobodanu Tediću, Rakonjac je imao samo reči hvale.

- Privatno smo dobri, Tedić je super momak i odličan igrač. Drago mi je zbog toga što je postigao, zaslužio je sve što mu se dešava. On je iskusniji od mene što se tiče mečeva u Super ligi, igra tu već dve sezone, mogu dosta i od njega da naučim.

Na pripremama na Kipru Rakonjac je cimer sa Asmirom Kajevićem, jednim od najiskusnijih igrača Čukaričkog, sa više od 100 nastupa za klub sa Banovog brda.

- Od cimera najviše mogu da naučim, pomaže mi i na terenu i van njega. On ima zavidnu inostranu karijeru, ujedno mislim da ne postoji igrač u klubu koji sa loptom zna više od Asmira.

Ističe Rakonjac da nema fudbalskog idola, ali da ga fascinira karijera Zlatana Ibrahimovića.

- Volim da gledam Zlatana, pratim njegovu karijeru, njegov model i stil igre. A trenutno mislim da je najbolji napadač na svetu Firmino, napadač Liverpula, najkompletniji je igrač na toj poziciji.

Podsetio je Rakonjac i na svoje početke na Banovom brdu, ujedno je istakao i Velička Kaplanovića koji je imao najveći uticaj da mladi Crnogorac dođe u Čukarički.

- Veličko Kaplanović me je doveo u klub, kod njega sam bio tri godine, prve u Omladinskoj ligi sa starijim godištem, potom sa svojim. On mi je mnogo pomogao. Bilo je teško kad sam došao, ipak sam imao tek 16 godina, odvojio sam se od porodice, koja mi i najviše nedostaje u Beogradu. Ali, uslovi za rad i napredak u Čukaričkom su zaista sjajni.

Rakonjac je bio standardni član mlađih selekcija Crne Gore, zaključno sa Omladinskom reprezentacijom.

- Bio sam na svakom okupljanju do sada, sve do Omladinske reprezentacije. Sada je na red došla mlada reprezentacija, do 21 godine, nemam još nastup za njih, ali se nadam da će se i to uskoro dogoditi.

Inače, godinama unazad Čukarički je u svom sastavu imao igrače sa prostora crne Gore, neretko su to bili i reprezentativci te zemlje, među njima Asmir Kajević, Boris Kopitović, Darko Zorić...

- Drago mi je zbog toga. Ima dosta talentovanih igrača u Crnoj Gori, nadam se da ću nastaviti tu tradiciju, da ću uskoro i ja zaigrati za prvi tim.

Na kraju, Rakonjac je istakao da Čukarički može mnogo ove sezone, posebno zbog činjenice da je „prvi deo završio na četvrtom mestu, a da je ekipa već prilično uigrana i homogena“.

- Naravno da sam pratio i gledao svaki meč Čukaričkog. Ova ekipa može mnogo, iako će biti daleko teže na proleće, posebno kad krene plej-of. Verujem u saigrače i stručni štab, siguran sam da ćemo ponovo izboriti učešće u Evropi. Ne smemo da zapostavimo ni Kup Srbije, iskreno mislim da Čukarički tu može i do trofeja – u optimističkom tonu završio je Marko Rakonjac.