XS
SM
MD
LG

Bolji dani za naš fudbal

Vico Zeljković, novi predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, odmah nakon izbora, poručio je da će raditi na razvoju i prosperitetu fudbala u Republici Srpskoj.

-Ovo je za mene velika lična satisfakcija, ali ujedno i odgovornost i obaveza. Sigurno da ćemo staviti tačku na sve ono što je bilo u prošlosti jer želimo da gledam naprijed prema razvoju i prosperitetu fudbala u Republici Srpskoj – rekao je Vico Zeljković odmah po izboru na funkciju predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Zeljković smatra da je u ovom trenutku najvažnije da je postignuto jedinstvo svih fudbaskih struktura u Republici Srpskoj.

-Prvi uslov je upravo to što smo imali danas na Skuštni. Pokazano je da nema podjela, imamo fudbasko jedinstvo, i treba da to iskoristimo u budućnosti. Radićemo na što boljoj saradnji sa Fudbalskiim savezom Bosne i Hercegovine, držaćemo se standarda, propisa i Statuta i raditi u skladu sa propisaima FIFA i UEFA – rekao je on.

Zeljković je danas u Banjaluci na funkciju predsjednika FSRS izabran jednoglasno, a za njega je glasalo 47 delagata koliko ih je i bilo prisutno na Skupštini.

-Prije svega želim da se zahvalim  na čestitkama. Sigurno da je ovo danas jedna velika satisfakcija za mene lično, ali  i velika odgovornost. Želimo da  stavimo tačku na onom što je bilo u prošlosti, na nama je da se okrenemo prema naprijed, da radimo poteze koji će donijeti dobro fudbalu Republike Srpske, a samim tim i klubovima u Republici Srpskoj. Pred nama je dosta posla, sigurno da ćemo ovih dana prionuti na rad. Želimo što prije da napravimo korak ka unaprijeđenju uslova, a prvi korak će biti to da se svi klubovi rasterete kako troškova kotizacija tako i troškova službenih lica. To bi trebalo  da bude potez koji će pomoći klubovima i sportskim radnicima kako bi dobili elan za rad u nastojanju da uprijede sportske klubove – rekao je Zeljković.

Unaprjeđenje infrastrukture je veliki izazov u predstojećem mandatu rukovodstva FSRS.

-Infrastruktura je veliki prblem trenutno. Mudrom fudbaskom politikom želimo da idemo prema unaprijeđenju uslova u kojima egzistiraju klubovi. Apliciranjem prema prjoektima FIFA i UEFA preko FS BiH pokušati da donesemo što više sredstava u Repubiku Srpsku. Uspostavićemo saradnju i sa samim lokalnim zajedncama i mislim da će vrijeme koje dolazi ispred nas donijeti mnogo pozitivnih stvari za fudbal – istakao je novi predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Jedan od osnovnih ciljeva u narednom periodu biće i unaprjeđenje saradnje sa Fudbaskim savezom Srbije.

-Jedan od naših prvh poteza biće zvanična posjeta Fudbalskom savez Srbije. Već ovih dana ćemo imati prve kontakte i vidjećemo kada je najbolji termin za zvaničnu posjetu. Mislim da  imamo puno pravo na to i ne vidim ništa sporno u tome da razvijamo međusobne odnose. Iskoristićemo to na najbolji način i vidjeti šta možemo zajedno da radimo. Imamo mnogo aktuelnih tema i planova, vidjećemo šta je realno ali ćemo sasvim sigurno pokušati taj odnos podići na jedan viši nivo – rekao je Zeljković.

Valjić generalni sekretar

Novi generali sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske biće Ognjen Valjić koji je u prethonom periodu bio imenovan za vršioca dužnosti, potvrdio je Vico Zeljković. On je dodao da će dosadašnji generalni sekretar Goran Ćejić, nakon razrješenja biti smješten u Odjeljenje za licenciranje.

Ostaje na čelu Borca

Predjednik FSRS Vico Zeljković u narednom periodu će ostati i na funkciji prdsjednika FK Borac.

-Ja sam se obratio komisiji za propise FSRS koja je tu da tumači sva pravila kao što je tumačila unazad nekoliko mjeseci. U ovom momentu nema smetnji da obavljam funkciju predsjednika FK Borac. Mislim da je pošteno, moralno i korektno završtiti sezonu pa ćemo videti šta dalje – rekao je Zeljković.

Izvor:Srpska info