XS
SM
MD
LG

Osam Dervenćanki na širem spisku

Na Saboru omladinskog rukometa Republike Srpske održanom 11. januara u Banjaluci, među 600 mladih rukometaša i rukometašica svoj mjesto pronašlo je i osam djevojčica iz ŽRK “Derventa”.

 Na spisku djevojčica iz dobojsko-bijeljinske regije za godiste 2006. i 2008. našlo se čak  17 djevočcica iz Dervente, dok je za selektora generacije 2006. Izabrana Jelena Simić koja je inače trener Dervenćanki, a u starijoj selekciji bila je pomoćnik.

Nakon što su odigrane utakmice između regija Srpske, selektori su ispred svoje regije imali priliku da biraju 20 igračica po godištima kako bi napravili selektivno okupljanje svihe reprezentacija Republike Srpske.

Tako je Dervenćanka Jelena Simić izabrana za pomoćnika selektora generacije 2006., gdje će selektor biti Boris Suvajc iz Kozarske Dubice, dok se na širem spisku našlo osam djevojčica iz grada sa Ukrine.

Kod 2006. godišta Anastasija Pavlović (desni bek), Maja Popović (pivotmen), Jelena Radanović (desno krilo) i Tamara Knežević (golman), te kod uzrasta 2008. Marija Savković (golman), Marija Maksimović (desni bek, srednji), Helena Tadić (srednji bek) i Natalija Panzalović (pivotmen).