XS
SM
MD
LG

Maša Robin i Marko Šljivić slavili druge pobjede na zatvaranju takmičenja na Ravnoj planini

Slovenka, Maša Robin, i domaći takmičar, Marko Šljivić, pobjednici su slaloma voženog posljednjeg dana takmičenja na Ravnoj planini.

Marko Šljivić je u konkurenciji muškaraca naprosto danas pomeo konkurenciju i stigao do svoje druge pobjede u ova četiri dana. On je dva laufa završio sa vremenom 1:45.64, te je za 1.81 sekundu iza sebe ostavio Emira Lokmića, reprezentativnog kolegu. Na treće mjesto je još jednom doskijao grk Joanis Proios sa zaostatkom od 2.42 sekunde.

Dario Komšić je na četvrtom mjestu zaostao već 3.10 sekundi, a treći reprezentativac BiH, Dino Terzić, je u cilj stigao sa petim vremenom i zaostatkom 4.79 sekundi. Strahinja Stanišić i Strahinja Đokanović nisu uspjeli završiti trku.

Kod djevojaka, baš kao i prvog dana, slavila je Slovenka Maša Robin. Ona je slalom prošla sa vremenom 1:54.98, te je iza sebe ostavila za 19 stotinki ponovo Grkinju, Elenu-Mariju Tsiovolou. Treća je bila Valerija Knežević sa 55 stotinki zaostatka. Najbolja bh. skijašica bila je Esma Alić na četvrtom mjestu sa zaostatkom od 1.27 sekundi za pobjednicom. Maja Tadić je bila prijavljena, ali nije startovala prvu vožnju.