XS
SM
MD
LG

Estonac pobjegao Eriću na Dvorištima

Estonac Alev pobjednik prvog dana (broj 47)/ Palelive.com

Estonac, Johanes Alev Alvar, pobjednik je prvog dana kros kantri trke na paljanskim Dvorištima na distanci od 10 kilometara.

Alvar je ovu dionicu prošao sa vremenom 24:00.2, te je za 23 sekunde pobjegao domaćem takmičaru Strahinji Eriću. Sa nešto više od 42 sekunde zaostatka u cilj je stigao Florin Robert Dolhasku iz Rumunije, dok je podijum za malo izmakao Turčinu, Hamzi Dursunu koji je zaostao dvije sekunde za Rumunom. 

Što se tiče ostalih domaćih takmičara, Stefan Anić je u cilj stigao kao 17. sa zaostatkom od 2.41.5 minuta za pobjednikom. Andrija Jugović je stigao u cilj na 20. mjesto, a odmah iza njega došao je i Andrija Jugović. Miloš Stević je bio 24, a 29,30. i 31. mjesto zauzeli su Uroš Lalović, Davor Škipina i Đorđe Santrač. Luka Vrećo je stigao u cilj kao 33., a njegov imenjak Veljić odmah iza njega. Filip Subotić se plasirao na 36. mjesto, a najslabiji naš takmičar bio je petnaestogodišnji Nikola Bilinac.

Kod djevojaka je bilo još neizvjesnije u vrhu na upola kraćoj dionici. Pobjedu je ostvarila reprezentativka Srbije, Maida Drndić sa vremenom 14:41.3. Iza nje je za 13.8 sekundi stigla Turkinja, Ajsenur Duman, dok je na treće mjesto došla Joana Georgijana Andreka iz Rumunije sa zaostatkom od 26 sekundi. Četvrta je bila njena sestra bliznakinja Maria Dumitrela Andreka. Najbolja naša takmičarka bila je Sanja Kusmuk na petom mjestu koja je zaostala minut i dvije sekunde za pobjednicom. Ujedno, ona je bila i jedina od domaćih predstavnica koje su završile trku.