XS
SM
MD
LG

Gačani drugi u Ivanjici

Pioniri Gacka

Na 2. međunarodnom „Turniru prijateljstva“ Ivanjica 2020. kadeti OKK „Gacko“ osvojili su srebro. Pioniri ove godine nisu bili uspješni, ali svakako je uspjeh otići na turnir i odmjeriti snage sa ekipama iz Srbije, Turske i Republike Srpske.

Takmičenje je održano od 23.do 26. januara u hali „Crnjevo“ u Ivanjici.

Učestvovali su osim domaćina OKK „Ivanjica“ i našeg tima i KK „Sloga“ Požega, Elit Academy iz Istanbula, KK „Stari Ras“ iz Novog Pazara, OKK „Velež“ iz Republike Srpske, „Elit Spor Kulubu“, takođe iz Istanbula i KK „Klik“ Arilje.

OKK „Gacko“ predstavljali su i ove godine kadeti i pioniri, a kadeti su ponovili prošlogodišnji uspjeh i izborili se za drugo mjesto. U subotu su zabilježili tri pobjede i tako ušli u finale.

U finalu su izgubili od domaćina „Ivanjice“ rezultatom 90:70. „Opet nam se nije dalo da osvojimo zlato“, kaže direktor kluba Vladimir Vulović.

Očigledno je, na osnovu dosadašnjih rezultata, da se radi o veoma kvalitetnoj generaciji, pa su i očekivanja od njih velika.

Čestitke su svakako zaslužili, jer su oni naši predstavnici grada i Republike Srpske, a srebro često sija sjajnije od zlata.

Pioniri su ovaj put ostali bez odličja, ali sigurno su se dobro zabavili i družili, i svakako stekli novo iskustvo, a svi znamo da se iz poraza uči.

Izvor:Radio Foča