XS
SM
MD
LG

Turci dominirali drugog dana na Dvorištima

Foto/Palelive

Drugog dana FIS trke u kros kantriju na paljanskim Dvorištima potpuno su dominirali reprezentativci Turske.

U muškoj konkurenciji na distanci od 10 kilometara sva tri prva mjesta pripala su Turcima. Najbrži je bio Emre Jusuf Firat kojem je za 10 kilometara bilo potrebno 23 minute i 10 sekundi. Sa zaostatkom od nepune četiri sekunde stigao je Omer Ajčiček, a na treće mjesto je došao Hamza Dursun sa 10.4 sekundi zaostatka. 

Podijum je izmakao pobjedniku prvog dana, Estoncu, Johanesu Alevu Alvaru, koji je zaostao nepunih 20 sekundi za Firatom. Peti je došao Raul Mihai Popa sa 22.8 sekundi zaostatka, a najbolji domaći takmičar bio je Strahinja Erić sa zaostatkom od 26.2 sekundi i on je u cilj došao kao šesti.

Stefan Anić je stigao u cilj kao 13. sa zaostatkom od 1:18.9 minuta, a onda dalje slijede od domaćih takmičara Mihailo Škipina na 19. mjestu, zatim 25. i 25. Miloš Stević i Andrija Jugović, pa dalje od 29. mjesta u nizu se nalaze Davor Škipina, Đorđe Santrač, Uroš Lalović i Luka Vrećo. Niz je prekinuo reprezentativac Sjeverne Makedonije, Andonaki Kostoski, a onda slijede još tri domaća takmičara, Filip Subotić, Luka Veljić i Nikola Bilinac.

Kod djevojaka, malo je nedostajalo da Sanja Kusmuk ostvari trijumf. Domaća takmičarka je zaostala tek nešto više od četiri sekunde za pobjednicom, a ponovo je to bila kao i prvog dana Maida Drndić, Na treće mjesto je stigla reprezentativka Turske, Ajsenur Duman sa 6.5 sekundi zaostatka za Drndićevom.