XS
SM
MD
LG

Pegi kup za klince

JAHORINA, 26. januara (FENA) - Škola skijanja "Pegi", u saradnji s Olimpijskim centrom Jahorina, organizovala je u nedjelju prvi skijaški kup za djecu do sedam godina starosti "Pegi kup". 

Kup međunarodnog karaktera održan je na Jahorini uz učešće oko trideset najmlađih skijaša. 

Organizator trke i vlasnik Škole skijanja "Pegi" Predrag Obućina zadovoljan je ishodom prvog kupa i vjeruje da u narednim godina ova trka može samo postati bolja i zastupljenija. 

- Nadamo se da će od naredne godine trka ući u kalendar i da će se održavati svake godine, odnosno da će postati svojevrsna tradicija. Malo su nas poremetili vremenski uslovi i kratak rok za prijavu učesnika, ali najbitnije je da su učesnici, talenti do sedam godina starosti, uživali u takmičenju i boravku na Jahorini - izjavio je Obućina. 

Naglašava da će organizatori naredne godine imati više vremena za organizaciju, što će omugućiti i mnogo veći broj prijavljenih takmičara. 

- Nadam se da možemo prikupiti oko 200 mladih skijaša. Na ovakvim trkama u Austriji se okupi oko 500 skijaša i onda oni izaberu talente i od njih prave vrhunske skijaše - objašnjava Obućina. 

OSTALI FOTOSI:

Vjeruje da je organizacija ovakvih događaja način da se pronađu talentovani skijaši u koje zatim treba uložiti sredstva kako bi konačno dobili skijaša koji se može nositi s konkurencijom. 

- Ne mora to biti najbolji skijaš na svijetu, ali barem da se nađe u konkurenciji prvih deset, da ne budemo stalno četrdeseti ili pedeseti - zaključio je Obućina i pozvao ljubitelje skijanja da dođu na Jahorinu i uživaju u svemu što ova olimpijska planina može pružiti.