XS
SM
MD
LG

Vinsent Eze potpisao za Čukarički, priključio se ekipi na Kipru

Vinsent Eze potpisao za Čukarički, priključio se ekipi na Kipru--

Vinsent Eze je novi igrač Čukaričkog. Nigerijac je sa klubom sa Banovog brda potpisao ugovor na dv ei po godine. Eze, koji je rođen 6. juna 1993. godine u Lagosu, već u ponedeljak uveče priključio se ekipi na pripremama na Kipru, a na aerodromu u Larnaki dočekao ga je tim menadžer kluba Ivan Popović.

Eze je karijeru počeo u Nigeriji, a prvi inostrani klub imao je u Turskoj, u sezoni 2012/13 bio je član Rizespora. Usledila je najpre pozajmica turskom Kartalu, a potom je Eze igrao za tri kiparkska kluba, Apolon, Nea Salaminu i Omoniju. U sezoni 2016/17 Eze je bio član Bizerte iz Tunisa, a godinu dana kasnije igrao je za Metalac iz Gornjeg Milanovca. Potom je godinu i po dana bio član novosadske Vojvodine.

Eze igra na poziciji ofanzivnog veziste. On je drugo zimsko pojačanje Čukaričkog, pre njega u klub je iz belgijskog Mehelena stigao bivši omladinac Crvene zvezde Milan Savić. Eze će u utorak uveče odraditi prvi trening sa ekipom u Pirgosu, mestu pored Limasola, gde Čukarički obavlja treninge.