XS
SM
MD
LG

Biatlonci nastupili na Svjetskom prvenstvu za juniore u Lencerhajdu

Biatlon reprezentacija Bosne i Hercegovine koju čine takmičari sa prostora grada Istočnog Sarajeva nalazi se u švajcarskom Lencerhajdu gdje učestvuju na juniorskom prvenstvu svijeta. 

Prvog dana takmičenja nastupili su mlađi takmičari. Aleksa Vuković je na distanci od 12.5 kilometara osvojio 76. mjesto sa zaostatkom od 10:16.5 minuta za pobjednikom Martinom Nevlandom iz Norveške. Vuković je na četiri gađanja promašio pet meta. 

Kod djevojaka je nastupila Sara Plakalović i ona je zauzela 95. mjesto uz jako loše gađanje. Promašila je čak 13 meta, te joj je to na kraju donijelo zaostatak od 15:11.6 minuta za pobjednicom Leom Mejer iz Švajcarske.

Drugog dana takmičenja nastupili su juniori na 15 kilometara. Miloš Čolić je zauzeo 73.mjesto sa ostatkom od sedam i po minuta za pobjednikom, Maksom Barševicom iz Njemačke. Marko Stanojević je odustao između trećeg i četvrtog gađanja. Kod djevojaka, Anastasija Vojinović  je zauzela 81. mjesto sa zaostatkom od 20:38.3 minuta za pobjednicom, Anastasijom Kaliulinom. I Vojinovićeva je jako loše gađala, te je i ona promašila 13 meta.