XS
SM
MD
LG

AO: Tim izbacio Nadala

Foto: Tennis World USA

Dominik Tim eliminisao je Rafaela Nadala sa 3-1, u četvrtfinalu Australijan Opena.

Prvu brejk loptu imao je Tim u petom gemu ali se Nadal spasio servis vinerom. U osmom gemu, Rafa je napravio brejk bez izgubljenog poena. Servirao je za set ali servis iskoristio nije. Tim je propustio dvije brejk lopte ali je treću iskoristio i smanjio na 5-4. Set je na kraju otišao u taj brejk. Rafa je poveo sa 2-0 u taj brejku ali je tu bukvalno stao. Tim je od tog trenutka zaigrao sjajno te je sa 7-3 dobio taj brejk.

I u drugom setu Rafa je bio taj koji je došao do brejka. Napravio ga je u petom gemu te je poveo sa 3-2. Međutim, opet Rafa nije sačuvao prednost brejka do kraja seta. U osmom gemu Tim je napravio brejk i došao je do 4-4. Pri vodstvu 6-5, Tim je imao set loptu na servis Nadala. Međutim, forhend vinerom Rafa spašava brejk loptu. Set je na kraju otišao u taj brejk.

Tim je fenomenalno otvorio taj brejk. Napravio je dupli brejk i poveo je sa 4-0. Međutim, potom se probudio Rafa. Povezao je četiri sjajna poena i anulirao je prednost Tima. Ipak, Tim je odgovorio novom serijom poena te je sa 7-4 dobio taj brejk drugog seta.

U trećem setu oba tenisera bila su sigurna na servisu. Nije bilo ni brejk šansi i sve je slutilo na novi taj brejk. Međutim, u desetom gemu smo vidjeli brejk. Nadal je imao dvije brejk i set lopte. Prvu je Tim spasio ali na drugoj rpavi grešku iz bekhenda i Nadal dobija treći set sa 6-4.

Rafa je imao tri brejk lopte u drugom gemu četvrtog seta ali se Tim izvukao. U narednom gemu, Austrijanac pravi brejk i dolazi do 2-1. Čuvao je brejk prednosti suvereno. Međutim, kada je servirao za meč, stegla mu se ruka. Rafa je to iskoristio i došao je do 5-5. Set je na kraju otišao u taj brejk. Imao je Tim 6-4 ali je Rafa došao do 6-6. Ipak, Tim je vezao dva poena i sa 8-6 je dobio taj brejk.

Tim će u polufinalu igrati protiv Zvereva.