XS
SM
MD
LG

Gutović zadovoljan prvom sedmicom priprema: Bogičević će nam biti veliko pojačanje

Trener Slavije iz Istočnog Sarajeva, Milan Gutović, zadovoljan je kako se radi u prvoj sedmici priprema, te ističe da svi igrači početne napore podnose jako dobro.

- Radili smo jako dobro u ovoj uvodnoj sedmici priprema. Kombinovali smo rad na našem pomoćnom terenu i na otvorenom i mogu reći da to jako dobro izgleda. Momci odlično podnose sve napore, nemamo većih poteškoća i svi igrači su na raspolaganju. Jedino zbog privatnih obaveza u prijepodnevnom terminu ne možemo računati na Popovca, on je sada i bolestan, te nam je to jedini problem što se tiče igračkog kadra, rekao nam je Milan Gutović na početku razgovara.

Sokolovi će već od vikenda početi trenirati na Palama, kako je i najavljeno, a postoji mogućnost i da igrači budu smješteni na Palama u ovoj fazi priprema, te da se neće voziti svakodnevno do terena u SC ''Olimp''.

- Od subote prelazimo na veći teren. Nama problem kod nas predstavlja što nemamo adekvatan teren na kojem se može u zimskom periodu nešto raditi. Zbog toga smo odlučili da idemo na Pale, na teren sa vještačkom podlogom, a postoji mogućnost da igrači gore zajedno i borave i da se ne pomjeramo sa te lokacije, što bi svakako bilo dobro. Krećemo i sa odigravanjem prijateljskih utakmica, već u nedjelju igramo protiv Radnika u Hadžićima, i ovo je sada ona ljepša faza priprema za svakog fudbalera.

Što se tiče igračkog kadra Slavije, od prvog dana priprema tu su Dražen Dubačkić, koji će obući dres Slavije, zatim golman Ivan Trifković, koji je stigao na pozajmicu iz Olimpika, te Aleksandar Ivanović iz Sutjeske. Od ove sedmice ekipi se priključio veteran Jadranko Bogičević, koji je jesenji dio sezone bio prvotimac sarajevskog Željezničara, i on će, prema riječima Gutovića, sigurno biti ogromno pojačanje za klub.

- Mnogo smo dobili sa dolaskom Jadranka Bogičevića. On će sigurno biti veliko pojačanje za nas na proljeće. Radi odlično, izuzetno je profesionalan i biće od pomoći kako kompletnoj ekipi, tako i mladim fudbalerima da im pomogne u sazrijevanju. Uz Šćepanovića bi trebao da bude lider na terenu svojim iskustvom. Nije to kraj sa pojačanjima, razgovaramo sa još potencijalnih novajlija, imamo nekoliko igrača na probi, nude nam se neki igrači iz Srbije, ali sa njima ovaj put nećemo dogovarati saradnju. Jednostavno, u ovakvom trenutku nam nisu potrebni i to bi bili samo bespotrebni troškovi.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8