XS
SM
MD
LG

Lokosice idu da odigraju dobar turnir

Vikend pred nama donosi turnir u malom fudbalu u Zenici ža klubove Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine koji organizuje Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Lokosice će za protivnike u grupi A imati: Široki Brijeg, Iskru Bugojno i Eminu Mostar, dok će u grupi B igrati: SFK 2000 Sarajevo, Alfa Modriča, Radnik Bijeljina i Drina Zvornik. U polufinale će se plasirati po dvije ekipe.

Za naš sajt ekskluzivno su govorili Milorad Ilišković i Selma Omerović.

- Prije svega ono što me raduje je činjenica da je atmosfera na veoma visokom nivou. Djevojke su maksimalno fokusirane na rad i da su prije svega sve zdrave, te maksimalno spremne da uđemo u maksimalan ritam koji nas svakako čeka odmah nakon turnira. Bazirali smo ovih par uvodnih dana koliko, toliko da se spremimo za nadolazeće utakmice na futsal turniru u Zenici. Djevojke rade predano, nije nam primaran fokus da se nešto spektakularno pripremamo da igramo ozbiljan futsal, ali sigurno da imamo jednu dobru i kvalitetnu grupu djevojaka koja može da odgovori svim zadatcima. Ja vjerujem da ćemo doć na turnir sa željom da prikažemo dobar fudbal i da prikažemo Lokomotivu kao jedan ozbiljan sportski kolektiv što ona sigurno jeste. Naš primarni cilj je da gradimo kuću od temelja, a ovaj turnir ćemo iskoristiti kao jednu bazu za nadolazeće utakmice u prvenstvu, izjavio je Milorad Ilišković, trener Lokomotive.

- S obzirom na grupu u kojoj se nalazimo, svakako da moramo biti svjesni težine zadatka koji je ispred nas. Međutim, mi smo spremni da nosimo tu neku blagu ulogu favorita za prolazak iz te grupe, tako da shodno tome ćemo igrati. Ipak, kako je već kolega Ilišković rekao primaran cilj nam nije sad da gradimo neku futsal ekipu ili bilo šta slično tome, nego da stvorimo tu neku bazu, da nastavimo u ritmu kakvom smo do sada bili i da ta pozitivna atmosfera bude na još većem nivou. Tako ćemo iskoristiti ova dva dana i da se ekipa još više zbiliži, rekla je Selma Omerović, pomoćna trenerica Brčanki. 

Milorad Ilišković i Selma Omerović


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6