XS
SM
MD
LG

Pao veliki protivnik

Igor Janković

U dve odigrane utakmice na međunarodnom turniru “Vinter kup 2020” u Medulinu fudbaleri Rudar Prijedora osvojili su četiri boda. Prvoligaš Republike Srpske prvo je remizirao sa poljskom Sandjekom (1:1), da bi u sredu sa 2:0, golovima Andreja Pavlovića i Sergeja Dojčinovića, savladao aktuelnog vicešampiona Premijer lige BiH mostarski Zrinjski.

Bile su to ujedno i prve utakmice “rudara” sa Sane, a igra i rezultati u njima i te kako mogu d aobraduju stručni štab na čijem čelu se nalazi mladi stručnjak Igor Janković. Zeleno-crni će se u poslednjem kolu u subotu, 8. februara sastati sa češkim Znojmom i taj susret će da odluči o pobedniku grupe, odnosno finalisti jakog međunarodnog takmičenja u Istri.

-Protiv Zrinjskog smo odigrali dosta kvalitetnu utakmicu. Vidi se da se ovaj period, u kojem smo radili na taktičkom uigravanju, pokazao kao pozitivan i delotvoran, ekipa je jako dobro stajala na terenu. Što je utakmica više odmicala bili smo sve slobodniji u igri, uspostavljali polako i posed lopte, u pojedinim momentima bili čak i opasniji od rivala, i po svemu prikazanom zasluženo pobedili – rekao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Još jednom se pokazalo da su Prijedorčani jako neugodan protivnik popularnim “plemićima”. Dok su nastupali u Premijer ligi BiH Mostarci su teško izlazili na kraj s Potkozarčanima koji su i u Prijedoru i u Mostaru imali više uspeha i ostvarivali pozitivnije rezultate. Mnoge su utakmice potvrda toga…

-Kad pogledamo iza sebe vidimo da smo pobedili jednu veliku ekipu Zrinjksog, onda nam to daje dodatni vetar u leđa i pokazuje da smo na pravom putu, da dobro radimo, da smo na najbolji način iskristalisali selekciju ekipe. Sada treba da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan i da budemo što kvalitetniji. Ne treba dizati preveliku prašinu, niti stvarati euforiju. Sigurno je da nam sve ovo daje zamajac, ali i odgovornost da moramo da budemo što bolji i kvalitetniji, da u narednom periodu još više radimo i rastemo kao klub, da bi u nekoj skorijoj budućnosti mogli da igramo u najvišem takmičenju u BiH – istakao je na kraju Igor Janković, strateg “rudara” sa Sane.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8