XS
SM
MD
LG

Brankica operisana

Brankica Mihajlović

Operacija domalog prsta na desnoj ruci 28-godišnje Brankice Mihajlović, sjajnog primača servisa srpske odbojkaške reprezentacije, kojoj je danas bila podvrgnuta u jednoj istambulskoj bolnici i koja trajala oko tri sata, protekla je u najboljem redu.

Ovo smo u telefonskom razgovoru saznali od ove odlične odbojkašice koja ovu sezonu nastupa za turski Fenerbahče a koga sa klupe predvodi selektor reperezentacije Srbije Zoran Terzić.

- Povredila sam se na treningu radeći odbranu. Bacila sam se na jednu loptu, i nabila sam ovaj prst na vrh patike jedne moje saigračice. Odmah sam osetila da je prst polomljen što je potvrđeno posle detaljnih pregleda. Operacija je protekla u najboljem redu,a iz Brčkog mi je već stigla mama Mara, tako da će oporavak svakako biti lakši uz njeno prisustvo - priča nam Brankica iz bolničkog kreveta.

Po njenim rečima sledi nekoliko nedelja potpunog mirovanja, posle čega sledi rehabilitacija.

- Koliko će sve to trajati, dva ili tri meseca, o tome ne razmišljam. Važno je da sve protekne u najboljem redu i da se u potpunosti oporavim i zdrava vratim na teren - kroz prepoznatljivi osmeh priča jedna od najboljih svetskih primača servisa.

Podršku su joj, kako nam je ispričala, pružile koleginice iz reprezentacije, ali i brojne druge sportistkinje.

- U Japanu 2014. godine slomila sam mali prst. Dakle, imam iskustva. Valjda se ovaj do naljutio, hteo je i on – vedra je udarna igla turskog giganta koja je na kraju poručila:

– Osmehom protiv bola!

(Novosti)