XS
SM
MD
LG

Za devet projekata 36.000 maraka

Mladen Krekić i Mario Đuran

MODRIČA – Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Mario Đuran boravio je danas u radnoj poseti opštini Modriča, gde je sa rukovodstvom ove lokalne zajednice i direktorima osnovnih škola promovisao odobrene projekte resornog Ministarstva u Modriči za prošlu godinu. Najavljena je i ugradnja led – rasvete u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Sveti Sava“, te uručena sportska oprema za lakše odvijanje fiskulturnih aktivnosti u dve osnovne škole.

Samo u prošloj godini u ovom gradu je resorno Ministarstvo realizovalo šest projekata iz oblasti sporta vrednosti 27.500 maraka, dok je za porodicu i omladinu izdvojilo 8.500 maraka.

Sa načelnikom Modriče i direktorima ovdašnjih škola razgovarali smo o nekim projektima. Nekoliko njih odnosi se na razvoj infrastrukture u školama, te na stadionu ’Dr Milan Jelić’. Bilo je reči o ulaganju u razvoj školskog sporta i podeli didaktičkog materijala. Takođe, razgovarali smo o republičkom finalu malih olimpijskih igara u Banja Luci, radi se o događaju koji će okupiti više od 2.000 ljudi“, istakao je Đuran.

 

Motivacija učenika

Nakon preuzete opreme za fiskulturne aktivnosti, direktor OŠ“Sveti Sava“ u Modriči Zlatko Lazić istakao je da pomenuta oprema treba da doprinese većoj motivaciji učenika.

„Ove donacije pomoći će našim nastavnicima da na kvalitetniji način organizuju časove fizičkog vaspitanja i časove slobodnih aktivnosti u školama. Značaj je što ćemo ostvariti veću motivaciju učenika, da njihove fizičke aktivnosti postanu svakodnevica“, rekao je Lazić.

Stalna prisutnost

Načelnik Modriče Mladen Krekić konstatovao je da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS često bilo prisutno u Modriči i svojim projektima popravljali stanje u ovoj oblasti.

„Hvala premijeru Radovanu Viškoviću i nadležnom Ministarstvu. Za nas su pomenute cifre više nego važne. Treba voditi računa da ne živimo u raskošnom vremenu. Od tih sredstava tačno se zna šta je urađeno, a sve je uloženo u korisne aktivnosti. Uloženo je u sport i u omladinu i sve je u cilju da sport nadvlada određene poroke. Da se deca privuku zdravom životu i sportskim aktivnostima, a da ne budu prepuštena ulici i svim pošastima današnjice“, rekao je Krekić.

Pomoćnik ministra Đuran i načelnik Modriče Krekić razgovarali su i o narednim aktivnostima za dobrobit sportske infrastrukture, ali i sve boljih rezultata sportista i modričke omladine.