XS
SM
MD
LG

Bijeljina izabrala najbolje

Bijeljina: U Centru za kulturu, a  u Organizaciji Semberskih novina, pod pokroviteljstvom Grada Bijeljine održana je  manifestacija proglašenje najboljih iz oblasti sporta za 2019. godinu.

Sportista godine je fudbaler i kapiten FK Radnika Velibor Đurić. On je ovu titulu zaslužio jer je predvodio ekipu koja je izborila izlazak u Evropu i zabilježila zvanično prvu  međunarodnu pobjedu,  kad je savladan Partizan iz Trnave. Dao je i veliki doprinos sa saigračima i u osvajanju kupa Republike Srpske.

Među 10 najuspješnih sportista su se još našli: Luka Vuković (karate), Saša Nedić (karate), Dušan Veletić (boks), Gordana Ilić (džudo), Luka Jovanović (košarka), Đorđe Đerić (rukomet),  Sofija Krajšumović (ženski fudbal), Tatjana Letić (ženski rukomet) i Radenko Tomić (boks).

Najuspješniji klub u muškoj konkurenciji je FK Radnik, a kod dama Rukometni klub Radnik.

Trener godine je  Aleksandar Baštić iz tekvando kluba " Sokol", a najbolji sportski radnik je Bogdan Rankić iz Rukometnog kluba Bijeljina.

Najperspektivniji mladi sportisti u ženskoj konkurenciji su: Danijela Mitrović, Škola košarke Budućnost, Bojana Ostojić (Ženski odbojkaški klub Radnik), Ema Kovač i i Milica Mila  Vujić (Karate klub UNSU), Lana Benović (Atletski klub Akademac).

Kod omladinaca najbolji su: Nikola Drljić (Odbojkaški klub Radnik), Luka Veinović (Rukometni klub Bijeljina) i Uroš Radan (Karate klub UNSU).

Najuspješniji pedagog fizičke kultura je Velimir Gojković iz OŠ Petar Kočić - Brodac.

Najbolji sportista u kategoriji osoba sa invaliditetom je Predrag Šarenac, član Košarkaškog kluba u kolicima Bijeljina.

Sportski radnici su za sportskog novinara proglasili Dragana Tešića.