XS
SM
MD
LG

Kup Italije: Dej presudio Đorđevićevom Virtusu

Foto: Reyer Venezia

Košarkaši Venecije eliminisali su Virtus iz Bolonje u četvrtfinalu Kupa Italije. Venecija je slavila nakon produžetka sa 82-81.

Venecija je sjajno otvorila susret. Poveli su sa 11-0 na početku susreta. Na kraju su dobili prvi period sa 21-11. U drugom periodu Virtus je pronašao napadački ritam te su prišli na pet poena zaostatka. Treći period bio je izuzetno tvrd a Virtus je prišao na -3. U poslednjem periodu gledali smo veliku bortku. Venecija je vodila 68-67 a Teodosić je imao dva bacanja. Prvo je dao, drugo nije pa je Venecija imala napad za pobjedu. Nisu ga iskoristili te se otišlo u produžetak.

U produžetku je takođe vođena velika borba. Nakon poena Bramosa pod faulom, Venecija je došla do vodstva 80-76. Trojkom Markovića i bacanjima Hantera, Virtus pravi preokret. N apet sekundi do kraja Ostin Dej pogađa za vodstvo Venecije, Marković promašuje trojku i to je bio kraj. 

Tonut je predvodio Veneciju sa 16 poena dok je Marković predvodio Virtus sa 18 poena. Teodosić je dodao 15 ali uz katastrofalnih 2/15 iz igre.

Venecija će u polufinalu igrati protiv Armanija.