XS
SM
MD
LG

Grupna faza završava u Podgorici

ŽRK Grude

Višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine ŽRK Grude u petak i subotu završavaju grupnu fazu grupe 2. WRHL - Ženske regionalne rukometne lige.

Gruđanke će u petak, 14. februara od 20:00 sati odigrati utakmicu protiv domaćina turnira ekipe ORK Rudar Pljevlja, a dan kasnije protiv ekipe ŽRK Kumanovo .

Ekipa ORK Rudar je u dosadašnje 4 utakmice ostvarila 1 pobjedu i to u gostima protiv ŽRK Zaječara 1949, te pretrpjela 3 poraza. Pomenuta ekipa je ustvari druga ekipa ŽRK Budućnosti, sastavljena od mladih  i izuzetno talentovanih igračica koje kucaju na vrata prve ekipe evropskog velikana iz Podgorice.

ŽRK Kumanovo je bio i ostao glavni kandidat za pobjednika  ove grupe, a prvoplasirana je ekipa prvenstva Sjeverne Makedonije, jesenji je prvak sa svim pobjedama. Podatak da su uvjerljivo savladali Metalurg, Vardar, a nakon turnira u Zaječaru na trenersko mjesto su doveli iskusnog stručnjaka Nenada Kraljevskog, ozbiljan su kandidat za plasman na Završni turnir WRHL u ovoj sezoni.

 ŽRK Grude u dosadašnjem dijelu ovog takmičenja je ostvario je sjajne rezultate. Plan je bio da se kroz utakmice stiče međunarodno iskustvo . S obzirom da nijedan bh. predstavnik nije ostvario ni jednu pobjedu u ovom takmičenju, očekivalo se da se pokuša zabilježiti bar jedna pobjeda, a već nakon četiri odigrane utakmice ostvaren je maksimalan učinak od sve četiri pobjede. Mada je ekipa iz Gruda od početka ovogodišnje sezone ostala bez dvije ključne igračice, Nikoline Čutura i Amande Marić, ostale igračice su spremne odigrati još dvije kvalitetne utakmice i pokušati ostvariti što bolji rezultat .

Nakon ovog turnira, u sljedećoj fazi u Grudama će gostovati jedna od ekipa iz grupe 1, za sada to ne može biti Budućnost koja je vodeća u grupi, mogući protivnici ekipi ŽRK Grude su Podravka, Krim ili Jagodina .