XS
SM
MD
LG

 Helena i Miloš osvajači medalja

Plivači Leotara, Trebinje

Članovi Plivačkog vaterpolo kluba „ Leotar “, učestvovali su na 25. Montenegro Mimoza Kupu i 16. Otvorenom prvenstvu Crne Gore koje se održavalo u Herceg Novom 15 – 16.02.2020. godine. Takmičenje je organizovano u zatvorenom bazenu Mediteranskog centra-Igalo, dužine 25 metara sa 8 staza i odvijalo se u dvije kategorije, kategorija " A "  je apsolutna, a kategorija " B " su dječaci rođeni 2005 i mlađi, a djevojčice rođene 2007 i mlađe.

Učešće je uzelo 25 plivačkih klubova sa 225 takmičara  od čega je 133 u muškoj i 92 u ženskoj konkurenciji. Klubovi učesnicu su : 8 plivačkih klubova iz Albanije, 1 klub iz Hrvatske, 7 klubova sa Kosova, 1 klub iz Poljske, 4 kluba iz Crne Gore, 1 kluba iz Slovenije, 1 klub iz Srbije, 1 klub iz Bosne i Hercegovine i 1 klub iz Republike Srpske.

PVK Leotar predstavljalo je šest plivača : Miloš Ćeranić, Veljko Jovanović, Vuk Varaga,  Lara Pujić i Helena Jovanović.

Plivači plivačkog vaterpolo kluba „ Leotar “, ostvarili su zapažene rezultate osvojivši četiri medalje, od čega je jedna srebrna i tri bronzane.

Srebrnu medalju osvojila je Helena Jovanović u disciplini 200 metara leđno.

Bronzane medalje osvojili su : Miloš Ćeranić u disciplinama 50 metara delfin i 50 metara leđno i Helena Jovanović u disicplini 50 metara slobodno.