XS
SM
MD
LG

Mladi privrednik Enes Selek na čelu Novog Pazara

Enes Selek (drugi zdesna) - foto: facebook.com/fknovipazar.zvanicna

Fudbaleri Novog Pazara proveli su 12 dana na pripremama u Ulcinju i za to vreme odigra pet kontrolnih utakmica. Savladali su Dečić (5:0), Zlatibor (2:0) i Jedinstvo (Bjelo Polje) sa 2:1, i izgubili od Jezera iz Plava (0:1) i Podgorice (1:3).

Trener Kenan Kolašinac je svaku od utakmica započeo sa drugom postavom, kako bi mogao da proveri svakog od 26 fudbalera, koliko je boravilo u Ulcinju. Naročito je upečatljiva test bio protiv Zlatibora, koji je više podsećao na prvenstvenu nego na pripremnu utakmicu.

- Kad je u pitanju prva 11-orica, imam dilemu oko 1-2 imena i nadam se da ću je otkloniti u subotu protiv Metalca u Gornjem Milanovcu. Pelazni rok smo obavili na vreme, nismo dovodili igrače po etapama, tako da su novajlije imale dovoljno vremena da se adaptiraju na novu sredinu i uigraju - naglašava Kolašinac. Doznali smo od sagovornika da se trojica rekovalescenata uspešno opravljaju i da će se za dan-dva nastaviti sa radom. Reč je o Trajkoviću, Bogdanovskom i Hadžibuliću.

- Smanjili smo intezitet rada na jedan trening dnevno. Uvežbavamo prekide i probamo dve varijante igre, koje ćemo primenjivati u prvenstvu - otkriva nam svoje trenerske zamisli Kolašinac

Pre neki dan Novi Pazar je održao Izbornu skupštinu na kojoj je za predsednika izabran Enes Selek, mladi i uspešani privrednik, koji je izrazio želju i volju da pomogne pazarskom prvoligašu. Za potpredsednika je izabran Emin Bihorac, bivši dugogodišnji fudabaler Pazara i drugih klubova. Posao generalnog sekretara i dalje će obavljati Firket Međedović.