XS
SM
MD
LG

Menadžeri da zaobiđu Borac

Pomalo neočekivano, po povratku sa priprema iz Antalije, Borac je raskinuo ugovore sa omladinskim reprezentativcima Vladimirom Arsićem i Nikolom Turanjaninom. Mnoge je ova vest u Gradu na Vrbasu iznenadila jer se radi o dva talentovana fudbalera iz Borčeve omladinske škole koji su kucali na vrata prvog tima s Gradskog stadiona. Turanjanin je jesenas čak i debitovao za seniore.

-Želeli čistu situaciju oko kluba i igračkog kadra. Pojavljuju se razni mešetari. Našim mladim igračima ponuđeni su ugovori prema kojima sav novac od eventualne prodaje ide Borcu, a ne tamo nekom trećem licu. Ne želimo u budućnosti da školujemo i pravimo igrače za menadžere i razne agencije koje će da ih prodaju i uzimaju novac na tuđem radu, a Borcu pripadaju mrvice – rekao je Vico Zeljković, predsednik kluba, objasnivši zbog čega je raskinut ugovor sa omladinskim tandemom.

Prvi čovek crveno-plavih je potvrdio da je razgovarao sa mladim igračima i da zajednički jezik nije pronađen.

-Posle priprema u Antaliji dogovor u klubu je bio da sa mladim igračima na koje smo računali produžimo ugovore. Međutim, nismo mogli da se dogovorimo sa Arsićem i Turanjaninom i postojeći ugovori s njima su raskinuti. Arsiću želim sreću u karijeri, nadam se da će svoje snove ostvariti negde na drugom mestu, a mi imamo dobru trening kompenzaciju ako on uspe da napravi karijeru, što bismo voleli – dodao je Zeljković.

Osvrnuo se potom i na problem menadžerskih agencija i istakao da uprava želi da zaštiti interes kluba, prvenstveno kada je u pitanju novac od prodaje koji pripada Borcu.

-Turanjanin je imao potpisan ugovor sa određenom menadžerskom agencijom, a mi ne dozvoljavamo da razne agencije i mešetari plivaju oko kluba i kada god se neko pojavi da potpisuju ugovore, dižu ih u nebesa, utiču na njih da oni ne mogu da budu fokusirani. Želeli smo da to sve raščistimo i igračima koji imaju takvu vrstu menadžerske saradnje ponudili smo novi ugovor sa Borcem gde bi u slučaju prodaje sav novac pripao klubu. Takvima koji su imali menadžerske ugovore ponudili smo ugovor sa agencijama sa kojima radi klub, ostali koji nemaju  potpisali su ugovor sa klubom normalno i tu nema ništa sporno. Interes Borca mora da nam bude na prvom mestu – rekao je Vico Zeljković.

Na adresu Borca je stigla optužba da je klub sabotirao pomenute igrače i “zavukao” ih u prelaznom roku.

-Nije tačno da smo sabotirali bilo koga. Nikoga ne želimo da oštetimo. Obojica mladih igrača su dobili papire u prelaznom roku i slobodni su da traže drugi klub. Ponavljam, menadžeri koji vršljaju po klubu ništa nam ne donose dobro, već samo gledaju svoj interes, ali mi ćemo štititi interes kluba. Ne znam zašto i ko je proglasio ovu dvojicu za najveće talente, jer ima tu još njih, Kujundžić i Milojević su produžili ugovore, tu ima još njih… Nadamo se da će uspeti u karijeri, a kada to bude sav novac od prodaje pripašće Borcu – rekao je Vico Zeljković i na kraju dodao:

-Ovo je jedna vrsta podmetanja kako bi se narušila atmosfera pred nastavak odlične sezone za Borac. Dugo nije ništa loše bilo, sve je stabilno i redovno, pa se sada pokušava uneti nemir u naše redove pred nastavak sezone.

U FK Borac, očigledno je, pravi se neka nova atmosfera, po ugledu na moderne evropske klubove…

Turanjanin: Nisam hteo da idem

Nikola Turanjanin je na ovu situaciju rekao:

-Raskinuo sam ugovor sa Borcem, nisam više u klubu. To nije bila moja želja. Hteo sam da se oprobam u seniorskom fudbalu u Borcu, jer sam iz Banjaluke, prošao sam sve omladinske kategorije. Nije mi najjasnije zašto više nisam u Borcu, to je pitanje za upravu. Bilo je tu nekih menadžerskih ponuda na koje ja nisam pristao. Bila je i priča da idem na pozajmicu u Laktaše, to takođe nije realizovano.

 

Milojević potpisao

Đorđe Milojević, devetnaestogodišnji štoper iz Borčevog juniorskog pogona potipisao je prvi profesionalni ugovor s banjalučkim klubom do 2023. godine.

“Milojević je bio deo ekipe na pripremama u Antaliji, gde se istakao radom, zalaganjem, ali i dobrim partijama kada je dobio priliku.Nagrada za trud usledila je tako da će mladi štoper biti deo tima Borca koji će u nastavku sezone juriti najviše ciljeve.”, stoji u saopštenju Borca.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8