XS
SM
MD
LG

GFK Jagodina "namučila" Piroćance

S obzirom da smo mogli da pretpostavimo kakve će zadatke treneri  postaviti fudbalerima videli smo očekivao. Dejanu Čelaru prvenstvo počinje narednog vikenda, a Ljubiši  Stamenkoviću za 14 dana, pristup igri nije nas iznenadio. Domaći su pokušali da doziraju energiju, "čuvaju noge" kako se to kaže i samo povremeno, posebno u prvom poluvremenu "gazili" gas. Kako dobro znamo temperament i način rada  Ljubiše Stamenkovića, videli smo Piskavca u "pravom svetlu"

Gledaocima je bilo čudno njegovo vodjenje tima i devedesetominutno "dirigovanje" sa klupe. Stamenković je pripremio ekipu da ogira "prvenstvenu" kako se to kaže, sa mnogo prekida, čak i stinih incidenata i šutiranja lopte van terena.

Naravno, sve je to dozvoljeno i tu se dugogodišnjem strategu ne može zameriti. Ono što je dobro, da osim Vlajkovića, koji je morao zbog povrede nosa da napusti teren, i jednog grubljeg starta kada je srušen Edua, nekih ozbiljnijih duela nije bilo. Sitnih čarki jeste.

Dejan Čelar nas nije iznendio sastavom tima. Nismo imali informaciju zašto nije bilo ni na klupi  Milenkovića, Mirkovića i Radivojevića (pretpostavljamo da se radi o lakšim povredama, jer ih nismo videli ni na Stadionu), sve ostalo bilo je očekivano.

Razlika u posedu lopte u prvom poluvremenu, bila je na strani domaćina. Medjutim Jagodinci su bili u značajnoj prednosti kada su želja i enegija u pitanju. Čak i agresija pred golom. Dejan Čelar nije delovao nezadovoljno, ali ne i preterano srećno. Pred derbi meč sa prvoplasiranim Grafičarem moraće da nešto promeni, postavi jače zahteve pred neke fudblere i naloži igru sa mnogo više energije, agresivnosti i naravno bolju realizaciju.

Derbi utakmica, prvog kola nastavka prvenstva Prve lige, igra se narednog vikenda u Pirotu. Početak u 14 časova.

Stadion kraj Nišave - Pirot: Radnički - GFK Jagodina 1:1 (1:1).

Radnički : Stojanović, Vlajković (Kostić Milutinović) , Marković (Spasojević), Dojkić, Mančić, Tolić, Vusljanin (Ovusu Bempah) N. Petrović Nikčević, Šarić, Spasić ( Edua) Strelci: 0:1 Vujić 22. minut, 1:1 Šarić 29. minut.