XS
SM
MD
LG

Pavlović: Nadam se da će nagrada za najboljeg futsalera postati tradicija

Futsaler banjalučkog Policajca, Dejan Pavlović, na manifestaciji ''Dan fudbala Republike Srpske'' u Banjoj Luci, koju su organizovali Sportski žurnal i FSRS, a ovaj put uz podršku portala SportDC.net, dobio je nagradu za najboljeg futsalera Republike Srpske u 2019. godini.

Upravo je naš portal ove godine i dodjeljivao nagradu za najboljeg futsal igrača Republike Srpske, a to je i drugi put da se ova specijalna nagrada dodjeljuje. Prvu je dobio Srđan Ivanković, tada futsaler kragujevačkog ''Ekonomca''.

- Prije svega, želio bih da se zahvalim onima koji su odlučivali da ja dobijem nagradu. Ovo je za mene velika čast, a ujedno i obaveza, jer biti najbolji igrač u FSRS nije mala stvar. Smatram da su ovakve manifestacije odlično mjesto za promovisanje futsala i još više približavanje ljudima ovog sporta koji je u velikoj ekspanziji. Drago mi je da je ova nagrada ustanovljena i nadam se da će ovo da postane tradicionalno, to bi bila ogromna stvar za futsal, rekao nam je Dejan Pavlović na početku razgovora sumirajući utiske sa tek održane manifestacije ''Dan fudbala".

Dejan Pavlović je futsal karijeru počeo u bijeljinskom Radniku, a nakon toga je otišao u tadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine, KMF Leotar, sa kojim je zaigrao i Ligu prvaka.

- Kao i većina dječaka u moje vrijeme i ja sam počeo igrati prvo fudbal. Poslije nekog vremena sam počeo igrati turnire i tu sam uvidio prve čari futsala. Još uvijek to tada nije bilo popularno kao sada i dopalo mi se. A onda sam zaigrao za Leotar iz Trebinja u Ligi prvaka i tada je možda došlo do mog konačnog opredjeljenja da se posvetim futsalu. Otišao sam nakon toga u Srbiju. pa povratak u BiH i oblačenjenje dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kao neko ko je tolike godine posvećen ''petoparcu'', Pavlović zna da je put napretka futsala u mladima i da se u njih treba ulagati:

- Svaki sport ima svoje prednosti zašto ga treba trenirati. Najbitnije je da djeca odlučuju da se bave sportom, a ako im se svidi futsal to je odlično. Nažalost, kod nas trenutno ima veoma malo škola futsala gdje bi oni mogli da steknu neko znanje. Ali, smatram da će u nekom budućem periodu doći i do fustal ekspanzije u tom smislu i da će se otvoriti više škola fustsala. Nadam se da će i ljudi koji vode klubove u našoj zemlji prepoznati da bez mladih nema ni budućnosti.

Dejan Pavlović se početkom ove sezone vratio u KMF Policajac, koji je trenutno lider Prve lige Republike Srpske, a ovaj klub, koji je i pokrenuo svoju futsal školu, smatra primjerom pravog kluba.

- Igrao sam stvarno u dobrim klubovima i radio sam sa jako dobrim trenerima. Mislim da je KMF Policajac sada primjer kako jedan klub treba da radi. Lično, ja sam se zbog privatnih obaveza vratio u Prvu ligu Republike Srpske. Imamo jako dobru ekipu i na pragu smo ulaska u Premijer ligu, što bi bila odlična stvar.

Na kraju, Pavlović ističe da bi iz svoje karijere izdvojio FC Mostar SG, višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine.

- Prije KMF Policajac, igrao sam u pet klubova u isto toliko gradova. Nekako, najljepše uspomene nosim iz Mostara. Tu sam doživio najveće uspjehe u svojoj karijeri. Vjerovatno bih i danas igrao u Mostaru da nije bilo privatnih obaveza.

U svojoj karijeri, Dejan Pavlović je nosio dres KMF Radnik Bijeljina, KMF Leotar, KMF Smederevo, KMF Deus iz Sremske Mitrovice i FC Mostar SG.


13 .kolo Prva liga RS
Policajac : Brod
Jahorina : Brčko Zdravlje
Nevesinje : Glasinac
Šampion : Kotor Varoš
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Policajac 12 11 0 1 33
2 Nevesinje 11 7 1 3 22
3 Brčko Zdravlje 12 7 1 4 22
4 Glasinac 12 7 1 4 22
5 Jahorina 12 4 2 6 14
6 Šampion 12 4 1 7 13
7 Kotor Varoš 12 3 1 8 10
8 Brod 11 0 1 10 1