XS
SM
MD
LG

Remi Sokolova i Vukova

Fudbaleri Slavije i Olimpika su odigrali danas prijateljsku utakmicu u Kiseljaku koja je poslužila kao generalna proba Vukovima pred četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će igrati protiv Širokog Brijega.

Na kraju, konačan rezultat glasio je 1:1 u utakmici u kojoj je Olimpik stvorio nešto više šansi pred golom rivala, ali i Milan Gutović može biti zadovoljan viđenim budući da je ovo najkvalitetniji protivnik sa kojim su Sokolovi odmjerili snage tokom ovih zimskih priprema.

Nije se dugo čekalo na prvu šansu, već u 4. minuti Stojanović dobro ubacuje sa lijeve strane, ali loptu slabo zahvata Idriz Džafić i njegov udarac brani golman Slavije Ivan Trifković. Odgovorila je Slavija nekoliko minuta kasnije, ali intervencijom se istakao golman Olimpika Adnan Hadžić. Utakmica je počela u visokom tempu, a već u 10. minuti Olimpik je stvorio novu šansu. Lekanić je ubacio sa desne strane, a Zeba iz voleja sa nekih 18 metara šutira pored gola.

Dvije minute kasnije je probao i Lekanić, čiji udarac sa desne strane odlazi malo pored gola. Nastupio je nakon toga period nešto mirnije igre sa priličnim brojem grešaka, a iako je Olimpik imao inicijativu, nije dolazio u ozbiljnije šanse. To se promijenilo u 29. minuti, kada Stjepanović izlazi sam pred Ivana Trifkovića, koji brani njegov pokušaj.

Golman Slavije bio je dosta siguran u današnjem meču, a dobro je intervenisao i u 36. minuti nakon pokušaja Mojovića sa 25 metara. U samom finišu poluvremena, Blagojević šutira sa nekih 18 metara, ali malo iznad gola.

Drugo poluvrijeme otvara Slavija pogotkom. Igrala se 46. minuta kada je Milovan Novaković nastavio svoju golgetersku seriju, te je pogodio za 1:0 iskosa sa desne strane. U nastavku susreta, Olimpik je imao inicijativu, ali nije uspijevao doći do prave prilike. Najbolju priliku lider Prve lige Federacije BiH imao je u 60. minuti, kada je sa lijeve strane pokušao Stojanović, a loptu je Trifković krajnjim naporom izbacio u korner.

Dvadesetak minuta do kraja susreta, Vojvodić je u igru uveo i mlade igrače Tukića i Bešića, a nekoliko minuta kasnije sjajno je sa 18 metara šutirao Osmanović. Golman Slavije već je bio savladan, ali se ispriječila stativa. Nakon toga pokušava i Mojović, ali lopta odlazi malo pored gola. 

U 75. minutu utakmice Aleksandar Pušara dobija crveni karton nakon što je u izglednoj šansi oborio mladog Tukića, a u dogovoru ekipa Slavija uvodi novog igrača, te se nastavlja 11 na 11. Nedugo nakon toga, ekipa Darka Vojvodića dolazi do poravnanja. Odlično je iz slobodnog udarca gađao Osmanović, Trifković je odbio loptu, a na nju je natrčao Aid Tabaković i pogodio za 1:1.

Trener Slavije, Milan Gutović, bio je zadovoljan viđenim:

- Zadovoljan sam ovom utakmicom. Pružili smo jako dobar otpor ekipi koja će vjerovatno igrati Premijer ligu naredne sezone. Ako ovako nastavimo i igrati, ali i raditi na treninzima slobodno mogu reći da će Slavija biti respektabilan tim u drugom dijelu prvenstva Republike Srpske, rekao nam je Milan Gutović nakon utakmice.

Slavija će za vikend imati generalnu probu za nastavak Prve lige Republike Srpske, a protivnik će najvjerovatnije biti paljanska Romanija.

OLIMPIK - SLAVIJA 1:1 /Tabaković 79' - Novaković 46/

OLIMPIK: Hadžić, Ramić, Čizmić, Beširević, Mojović, Lekanić, Baban, Stojanović, Zeba, Džafić, Stjepanović Trener: Darko Vojvodić Igrali su još: Adnan Osmanović, Aid Tabaković, Faris Handžić, Enis Sadiković i Elvis Sadiković. 

SLAVIJA: Trifković, Pušara, Popović, Bogičević, Perović, Babić, Šćepanović, Blagojević, Bokić, Novaković, Arbinja  Trener: Milan Gutović Igrali su još: Mušić, Bojanić, Dubačkić, H. Čorbo, Marković, Ivanović, Bogučanin, Kentaro

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8