XS
SM
MD
LG

Za vikend završetak još jedne Tangove ''Zimske lige''

Četvrto po redu izdanje ''Zimske lige'' u organizaciji Škole fudbala Tango privodi se kraju.

Od početka decembra, pa do početka marta dječaci su se nadmetali u Sportskom centru ''La Bombonera'', a oni najbolji će u nedjelju da podignu pehara namijenjene najboljim.

Direktor Škole fudbala ''Tango'', Branislav Arsenijević, zadovoljan je još jednom kako je to sve proteklo ove godine, te se nada da će ova liga u narednim godinama biti još jača i postati prepoznatljiva u čitavom regionu.

- Ovo je do sada najmasovnija liga koju smo imali. U ligi je učestvovalo 28 klubova, gotovo svaki od njih sa po nekoliko ekipa u nekoliko generacija, tako da je ukupno učestovovala 131 ekipa u osam starosnih kategorija. Bilo je sjajnih utakmica, velikih talenata, za koje ćemo sigurno u budućnosti tek čuti, a najbitnije od svega je da su se djeca tokom ova tri mjeseca trajanja lige iz vikenda u vikend družila. Najbolji će kući ponijeti pehare, a svaki igrač koji je nastupio ove godine ponijeće kući medalju da ga podsjeća na ovu ligu. Mi ovu ligu privodimo kraju, ali sigurno već razmišljamo i o narednoj, kada se nadamo da ćemo još više proširiti ligu sa klubovima iz udaljenijih gradova, rekao nam je Branislav Arsenijević.

Ceremonija dodjele medalja i pehara zakazana je za nedjelju u 11 časova.