XS
SM
MD
LG

Čukarički slavio protiv Voždovca golovima Docića i Tedića

Čukarički slavio protiv Voždovca golovima Docića i Tedića-MarkoDocić,SlobodanTedić-

Čukarički – Voždovac 2:1 (2:0)

Strelci: 1:0 – Docić u 22. iz jedanaesterca, 2:0 – Tedić u 44, 2:1 – Gjorgijevski u 83. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 600. Sudija: Miloš Milanović. Pomoćnici: Svetozar Živin i Milan Šutulović. Žuti kartoni: Kovač, Eze (Čukarički), Bakić, Cvetković, Lasickas (Voždovac).

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Tedić, Vidosavljević (od 56. Endijae), Kamenović, Kajević, Ćirković, Ostojić, Šapić, Kovač (od 84. Zorić), Birmančević (od 67. Eze).

VOŽDOVAC: Trkulja, Cvetković, Nišić, Cvetićanin (od 72. Gjorgijevski), Lasickas, Stuparević, Živković, Nikolić, Živojinović, Bakić (od 46. Stojčev), Janković (od 63. Zličić).

Čukarički je ostvario prvu prolećnu pobedu, na Banovom brdu upisana su tri boda protiv gradskog rivala Voždovca. Brđani su posle prvog poluvremena imali dva gola prednosti, u 22. minutu Docić je iskoristio jedanaesterac, dok je minut pre odlaska na odmor pogodio i Tedić – 2:0. U finišu meča zapretili su gosti, Gjorgijevski je u 83. minutu pogodio, ispostavilo se i postavio konačan rezultat – 2:1.

Čukarički je pritiskao goste, igrali su Brđani uglavnom visoko na polovini rivala, imali su i nekoliko opasnih napada, bez dobre završnice, uglavnom je nedostajao „poslednji pas“. Ali, u 22. minutu belo-crni su poveli, posle jedanaesterca. Birmančević je driblingom prevario čuvara, koji ga je oborio, dileme nije bilo, sudija Milanović pokazao je na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne, šesti put ove sezone, bio je kapiten Marko Docić, koji je šutirao po sred gola – 1:0.

U 26. minutu, posle lošije intervencije odbrane Voždovca lopta se odbila do Vidosavljevića, koji je šutirao sa 18 metara, ali je bio prilično neprecizan. Tri minuta kasnije poništen pogodak Čukaričkom, bila je to prelepa akcija u kojoj je Tedić u šesnaestercu petom proigrao Kovača, koji je lako savladao Trkulju, ali je bio u ofsajdu. Sjajnu priliku Brđani su propustili u 33. minutu, ponovo je viđena prelepa akcija. Vidosavljević je između dvojice igrača Voždovca proigrao Kovača, ovaj je prosledio loptu do Kajevića, koji je sa 12 metara pogodio prečku.

Dobru priliku imao je Docić u 36. minutu, posle prekršaja Cvetkovića na Vidosavljeviću. Izveo je kapiten Čukaričkog slobodan udarac sa 17 metara, prebacio je živi zid, ali i gol Voždovca. Tri minuta kasnije još jednom je na dodavanje Birmančevića u prilici bio Kovač, ali je njegov udarac izblokiran. Odmah potom, pogrešio je Bakić, Vidosavljević je oduzeo loptu, ali nije uspeo da proigrao tada već usamljenog Tedića, Cvetković je spasao siguran pogodak.

Ipak, gosti su bili nemoćni u finišu prvog poluvremena, ponovo je Čukarički zahvaljujući sjajno odigranom presingu stigao do šanse, ovoga puta je kiks Voždovčana lepo ispratio Tedić, koji je prihvatio loptu u protivničkog šesnaestercu, potom zaobišao golmana i ubacio je u praznu mrežu – 2:0. Na startu drugog poluvremena zapretili su gosti, Živojinović je šutirao iskosa sa leve strane, ali je Petrović bio siguran.

U 51. minutu prva šansa za Čukarički u nastavku, ali je Trkulja u poslednjem trenutku „skinuo“ udarac Tedića. Odmah prilika i na drugoj strani, Cvetićanin je umakao odbrani Brđana, ali je Petrović to sjajno ispratio, izašao je na vreme, „skratio ugao“ i uspeo da odbrani. Isti igrač je ostao usamljen i u 55. minutu, ali je Petrović ponovo lako odbranio ovoga puta nešto slabiji udarac Cvetićanina.

U 60. minutu dobar napad domaćih, Birmančević je primio loptu u šesnaestercu, potom proigrao , Kajevića, čiji je udarac sa 14 metara izblokiran. Usledio je mirniji period igre, uglavnom između dva šesnaesterca, sve do 83. minuta. Tada je Kovač loše zahvatio loptu, a to je rezultiralo pogotkom gostiju, rezervista Gjorgijevski je glavom sa pet metara matirao Petrovića – 2:1.

Mogli su Brđani da obezbede pobedu u 89. minutu, Zorić je oduzeo loptu ruvalu, petom proigrao Ćirkovića, ovaj je još lepše uposlio Kajevića, koji je usamljen, sa deset metara, promašio gol Voždovca.