XS
SM
MD
LG

Doboj kreće 12. aprila

Na sjednici Izvršnog odbora Gradskog fudbalskog saveza Doboj, kojom je predsjedavao Zlatko Spasojević, razmatrano je više aktuelnih pitanja iz domena rada ovog tijela. Prije svega, akcenat je dat na izvještaj o radu u 2019. godini kao i Programu rada za 2020. godinu.

U uvodnim napomenama Zlatko Spasojević, predsjednik GFS Doboj, istakao je da su zahvaljujući dobrom i organizovanom radu Izvršnog odbora realizovani svi programski zadaci, ali da je bilo i izvjesnih teškoća u njihovoj  realizaciji. Tu su , prije svega,  problemi o obezbjedjivanju finansijskih sredstava kod klubova MFL Doboj, a koje je bilo teško realizovati jer nisu na vrijeme pristizala sredstva  iz gradskog budžeta,   predvidjenih za normalan rad  i funkcionisanje klubova. Ipak, i pored neizmirenih obaveza klubovi MFL Doboj uspjeli su da završe proteklu polusezonu i stvore pozitivnu atmosferu za nastavak takmičenja.

     Kada je u piatnju Progra rada u ovoj godini akcenat je stavljen na stvaranje što povoljnijeg ambijenta na boljoj organizaciji Saveza u cilju podizanja kvalitenijeg djelovanja prema Područnom savezu,  FSRS i entitetskom savezu,  kao i svojim članicama. Praktično,  to znači da  su zadaci i ciljevi u stvaranju ambijenta za masovnije bavljenje fudbalom , te podizanju kvaliteta fudbala u omladinskim selekcijama. Takodje, uložiće se napori na afirmaciji klubova malog fudbala a u saradnji sa lokalnim zajednicama, te ostvarivanju bolje saradnje sa nastavnim osobljem fizičke kulture u srednjim i osnovnim školama, zdravstvenim ustanovama  i  sportskim organizacijama a nastaviti aktivnosti  i  razvijati klubove ženskog fudbala. Svakako tu je i obaveza i nastavak uspješne saradnje sa FSRS, PFS Doboj i drugim fudbalskim savezima, odnosno savezima Derventa,  Brod  i Petrovo.

     Članovi Izvršnog odbora GFS Doboj usvojili su Plan prihoda i rashoda  u 2020. godini a zatim usvojili Odluku o početku takmičenja u proljetnom dijelu takmičarske sezone kao i kupu GFS Doboj. Odlučeno je da prvenstvena sezona bude nastavljena 12. aprila,  a  da se kup utakmice GFS Doboj odigraju 8. aprila.

      Izvršni odbor donio je i odluku da se održi i seminar za delegate MFL Doboj 28. marta ove godine.