XS
SM
MD
LG

Dobre provere, potvrda da je OFK Bačka još moćnija

Nikola Žakula, igrač OFK Bačke - foto: lična arhiva

Trener OFK Bačke Dejan Rađenović nalazi se na slatkim mukama. Kome od mnoštva igrača poveriti dres prvotimca na utakmici protiv Trayala? Za razliku od skromnog igračkog fonda u prvom delu prvenstva uzrokovanog povredama i odlaskom igrača koji nisu mogli zadovoljiti zahteve trenera,  kadrovska situacija je znatno povoljnija.

- Jesenas smo ligu završili sa 19 igrača, u to računam i golmane, a najveće opterećenje bilo je na 14 prvotimaca. Imao sam probleme na desnoj i levoj stranii u defanzivi, tako da sam se snalazio i igrače iz veze povlačio da igraju na bokovima. Sa devet novajlija došli smo do cifre od 25 fudbalera (tri golmana). Zadovoljan sam kako su se pridošlice uklopile, vlada pozitivna atmosfera, i to su pokazale pripremne utakmice. Svaki trener voli da pobedi pa makar to bile prijateljske utakmice. Od sedam kontrolnih mečeva slavili smo u pet i verujem da pobednički niz možemo nastaviti i u ligi - optimista je Dejan Rađenović. 

Prva provera i potvrda prethodno urađenog u pripremnom periodu biće Trayal iz Kruševca. - Nisam gledao Kruševljane i uglavnom sam se informisao preko štampe. Zadržali su okosnicu tima i sa pojačanjima biće znatno jači nego jesenas. Činjenica je da više vrede nego što govori pozicija na tabeli. Česte smene trenera i povrede ključnih prvotimaca uticale su da jesenas odigraju promenljivo. Poznati su mi kvaliteti štopera Aleksića, Stepanovića, Jovanovića, kapitena Milisavljevića, koji su glavni kreatori igre. Moramo da pokažemo disciplinu u igri, strpljivost i koncentrisanost, i rezultat mora doći -  poručio je cenjeni stručnjak.