XS
SM
MD
LG
01.03.2020 Administrator DC

Nevena 17. u kombinaciji

Nevena Ignjatović

Dvadesetdevetogodišnja Kragujevčanka je u ovoj disciplini bila 17. u generalnom plasmanu, sa 29 osvojenih bodova.

Ignjatovićeva je u januaru bila 20. u trci u austrijskom Altenmarktu (11 bodova), a prošlog vikenda, u švajcarskoj Kran Montani, završila je na 14. mjestu (18 bodova).

Najbolja u alpskoj kombinaciji za sezonu 2019/20 je Italijanka Federika Brinjone sa 1.378 bodova, druga je Švajcarka Vendi Holdener, a treća Čehinja Ester Ledecki.

Ovog vikenda je na programu bila alpska kombinacija u La Tuju, ali nije vožena zbog snijega koji je napadao u toku noći.

- Na veliku žalost u toku noći je palo puno snijega i alpska kombinacija u La Tuju, ujedno posljednja planirana za ovu sezonu je otkazana. Imala sam ogromnu želju da dam sve od sebe i napadnem visoke pozicije. Izvukla sam moj omiljeni broj, četvorku. Ovo je viša sila i jednostavno to je to. Završila sam na 17. poziciji u Svjetskom kupu u ovoj disciplini. Svakako dobra pozicija za napad naredne godine, kada me očekuje i Svjetsko prvenstvo u Kortini - rekla je Nevena.

Svjetski kup se nastavlja u tehničkim disciplinama u švedskom Areu. Potom slijedi finale Svjetski kup, gdje će se takmičiti 25 najboljih skijašica.

OIzvor:Tanjug