XS
SM
MD
LG

Jedan poraz nije smak sveta!

Važne utakmice banjalučkom Borcu stižu kao na traci. Nakon dva prvenstvena okršaja, sa Širokim na Pecari (2:2), Sarajevo na Gradskom stadionu u Banja Luci (0:2), dolazi Željezničar.

Taj meč se igra u okviru Kupa Bosne i Hercegovine. Da je neko želeo da nacrta teži raspored Banjalučanima, teško bi to mogao drugačije uraditi. Možda bi samo umesto Širokog stavio Zrinjski. Čini se ipak da bi se i tada radilo samo o nijansama.

Borac je krenuo na Pecari dobro, poveo sa 0:2, da bi domaćini izjednačili i sačuvali bod. Nakon toga je stiglo Sarajevo i napravilo trijumf od 0:2. Tim Branislava Krunića je igrao bez Jovanovića i Dujakovića, stubova odbrane, pa je možda i razumljivo da je Sarajevo stiglo do dva gola i pobede možda i lakše nego se to očekivalo. Dobili su kartone na Pecari?

Taj poraz, a dolazi od bolje ekipe, to se mora priznati, dobro je uzdrmao Borčev brod. Umesto, da svi stanu iza tima i stručnog štaba, počelo je mućenje dobre atmosfere i , budimo iskreni, izuzetno dobrog plasmana Borca na premijerligaškoj tabeli.  Pa do pre samo šest meseci Borac je bio prvoligaš Republike Srpske. Niko nije mogao ni sanjati da će se oni nakon pola godine boriti, ravnopravno, za izlazak u Evropu.

Nekome su apetiti naglo porasli i krenula je priča o šampionskoj tituli, osvajanju Kupa...Dakle, ni manje ni više nego dupla kruna. Kao da su ostali klubovi sedeli i sede skrštenih ruku i gledaju kako će Borac da uzme sve.

Bilo bi lepo da uzme, ali definitivno neće. Šampionska trka nije izgubljena, ima još dosta da se igra, ali su Sarajevo i Željezničar ipak u prednosti. Imaju kontinuitet, tima (Sarajevo),a Željezničar trenera (koji zna kako se osvajaju trofeji).

Imaju ovi klubovi i mnogo mirniju i kvalitetniju atmosferu, oko kluba i tima. Dva, za naše uslove savršeno organizovana sportski kolektiva, sa svom potrebnom logistikom. Kada ovo kažem mislimo baš na svu logistiku!!! Ništa im ne manjka.

Ima li to Borac?

Lepo je u subotu bilo pogledati Gradski stadion. Pune tribine, publika se vratila, Ni to nekome ne valja! A pitamo sve takve namćore, šta je bilo do pre šest meseci!!!

Rekli smo klub je stigao tek iz Prve lige. Ma koliko veliku imao istoriju, tek se vratio u elitu. Tim je praktično na okupu šest meseci. Malo i za Sarajevo i za Željezničar. Imaju oni veće budžete, kvalitetnije igrače od Borca.... Na klupi od pre šest meseci sede Branislav Krunić i Darko Maletić, dva talentovana mlada stručnjaka. Sjajno su vodili i vode tim. Nasledili su deo ekipe od Darka Vojvodića, trenera koji je uradio ogroman posao i vratio Velikana iz Platonove u Premijer ligu. Pa otišao. Uspeh mu neki nisu mogli oprostiti. Nadamo se da Krunić i Maletić neće doživeti sličnu sudbinu!!!Uprava kluba je sada zrelija, konkretnija, odgovornija...Zna šta treba da radi. Da stane uz one koje su oni postavili.

 Pa zar jedan poraz, ponavljamo, od bolje tima, može da im se zameri. Imali su niz od deset mečeva bez poraza, a sada bi neko da menja, tera iz Borca. Da li su to zaslužili. Nisu, naravno. Dovoljno je pogledati tabelu i shvatiti koliko je to dobar rezultat. Treće ili četvrto mesto. Blizu Evrope. Imaju pred sobom Kup i Željezničara.

Možda su u tom takmičenju nadohvat ruke izlasku na evropsku scenu. A pre šest meseci Prva liga Republike Srpske!!!! Zbog toga im valjda treba rušiti autoritet, smenjivati, blatiti... Umesto da se i njima i igračima pomogne, bude uz njih, čitamo analize ''stručnjaka'' kako i šta treba raditi i koje poteze povući... E pa dok je takvih ''prijatelja'' Borca drugi mu suparnici nisu potrebni... Zbog toga će Borac još morati da čeka svu onu potrebnu logistiku. Bez nje se ne može...Ko misli da može grdno se vara...