XS
SM
MD
LG

Mini liga za šampiona pravi ispit za mladi tim Gacka

Ženski odbojkaški klub Gacko, više od deceniju nalazi se u samom vrhu bh.odbojke, a slična situacija je i ove godine.

Znatno podmlađene, Hercegovke su suvereno držale lidersku poziciju nakon regularnog dijela šampiona, doduše u nešto slabijoj konkurenciji bez Bimal Jedinstva i BL Voleja, koje su nastupale u MEVZA ligi, a na čelnoj poziciji ostale su i nakon 18 kola. 

Gačanke Mini ligu za šampiona nastavljaju u Tuzli

Jedno je sigurno, cilj je ispunjen, već samim plasmanom u Mini ligu za šampionu, gdje su pored već tri pomenute ekipe i tuzlanska "Sloboda", kao i "Goražde".

Uprava kluba na čijem čelu je Željko Tepavčević od ove sezone, akcenat je stavila na domaćim igračicama. One su svojim radom i pristupom pokazale kako se zapravo igra za svoj klub.

"Očekujemo i drugu pobjedu u Mini ligi, već u subotu protiv Tuzle. Poslije toga nam dolazi Bimal Jedinstvo i u taj meč ćemo ući sa ambicijama da izvojemo pobjedu. Mi smo prezadovoljni dosadašnjim rezultatom, smatram da smo u odličnoj formi, i zaista mislimo i da sa podmlađenim sastavom mozemo biti i pozitivno iznenadjenje i odlican rival i Jedinstvu i Bl Voleju" zaključio je predsjednik ŽOK Gacko, Željko Tepavčević. 

Zadovoljstvo ne krije ni trener Gačanki Saša Slijepčević. Naglašava da je Mini liga za šampiona pravi pokazatelj i za njegovu ekipu, u konkurenciji trenutno mnogo iskusnijih Bimal Jedinstva i BL Voleja.

" Prvi dio prvenstva smo završili na prvom mjestu sa 16 ostvarenih pobjeda i samo dva poraza. Jako smo zadovoljni urađenim u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ekipa je svakim treningom, svakom utakmicom podizala nivo igre i samopouzdanja i mislim da Mini ligu dočekujemo potpuno spremni i fizicki i psihički. Mi smo sve svoje ciljeve već ostvarili tako da nemamo pritisak rezultata" kazao je Slijepčević.

On se nadovezao na uspjehe u svim kategorijama, te sezonu apostrofirao kao uspješnu.

No, pred njegovim igračicama su sada najzahtjevniji ispiti, od kojih ne bježe. Naprotiv, raduju se, gdje iako najmlađi od tri ekipe koje figuriraju kao kanidati za najviše domete, vjeruju u sebe, te dobar rad i energiju iz dvorane prenose na utakmice. 

" Prvi put u istoriji smo u dvije kategorije (juniorska i kadetska) izborili plasman na finalni turnir prvenstva Republike Srpske, tako da ovaj klub i u buducnosti ima veliku perspektivu. Mini ligu smo započeli pobjedom protiv ekipe Goražda, a već u subotu igramo protiv Slobode iz Tuzle, gdje se nadamo novoj pobjedi. Naravno da se tu nećemo zaustaviti , već ćemo pokušati da pomrsimo račune i nekome od ekipa koje su ulozile mnogo vise sredstava, i od kojih se očekuju najveci rezultati. Kada se uzme u obzir sve ovo nabrojano i odlicna atmosfera koja vlada u ekipi, imamo pravo da se nadamo velikim uspjesima do kraja prvenstva" optimističan je Saša Slijeplević, a sve rečeno potkrepljeno je ovogodišnjim rezultatima. 

Najiskusnija igračica tima, Helena Popović, od malih nogu igračica je ovog kluba. Sada u ulozi kapitena uz nju stasavaju neke nove nade gatačke ženske odbojke. 

" Na početku sezone nismo imali previsoke ciljeve, ali ipak smo znali svi u klubu da imamo kapacitete da odigramo jednu odličnu sezonu. Dobra energija sa treninga reflektuje se kasnije na utakmica, pa smo na prvom mjestu završili nakon 18 odigranih kola.  Mini ligu smo započeli pobjedom, idemo bez bilo kakvog straha i pritiska, a raduje činjenica da iz meča u meč igramo sve bolje. Svakako, da mečevi protiv Bimal Jedinstva i BL Voleja privlače najviše pažnje, pa sa nestrpljenjem čekamo i da sa njima odmjerimo snage "istakla je Helena Popović. 

 

 

 


2 .kolo Mini liga 1-5
Sloboda 0 : 3 Gacko
Bimal-Jedinstvo 3 : 0 BL Volley
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Gacko 2 2 0 6
2 Bimal-Jedinstvo 1 1 0 3
3 BL Volley 2 1 1 3
4 Goražde 1 0 1 0
5 Sloboda 2 0 2 0