XS
SM
MD
LG

Fenejraš izbora nema

Mršav učinak tokom jesenje sezone i samo dve ostvarene pobede, uz jedan remi, primoravaju fudbalere Jedinstva da od starta prolećne premijere protiv Kozare zaigraju na najvišem nivou i krenu sa pobedama kako bi što pre pobegli sa poslednje, devete pozicije na tabeli, čiji će se vlasnik u maju preseliti u niži rang takmičenja – Drugu ligu Republike Srpske.

Brčaci su minulog leta, posle deset godina pauze, u godini kada su slavili vek postojanja, izborili prvoligaški status, ali su u prvom delu prvenstva podbacili, tako da sve ono što su propustili jesenas moraju da nadoknade ovog proleća. Dodatna otežavajuća okolnost je bio i spor sa sada već bivšim trenerom Mustafom Peljtom koji se izdigao iznad kluba pa je s njim raskinuta saradnja nekoliko dana pre starta prvenstvene trke, a da nije ni u jednoj zvaničnoj utakmici sastavljao tim Jedinstva.

-Nadamo se da su sve nedaće iza nas, ne možemo a da se ne osvrćemo na njih, međutim moramo da se skoncentrišemo na utakmicu protiv Kozare koja za nas ima veliki takmičarski značaj. Pobedom hvatamo priključak sa ostalim prvoligašima i ulazimo u ravnopravnu trku za opstanak, dok o porazu ili remiju ne želimo da razmišljamo. Daćemo sve od sebe da stignemo na startu do tri boda koja bi nam podigla i samopouzdanje, vratila veru. Ojačali smo se tokom zimske pauze i nadamo se da će naš klub izboriti opstanak u prvoligaškoj konkurenciji Republike Srpske – rekao je Vidoje Zarić, koji je i jesenas s klupe vodio Brčake.

Mirzet Buljubašić je jedini fudbaler Jedinstva koji će zbog tri žuta kartona da preskoči utakmicu sa Kozarom.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8