XS
SM
MD
LG
09.03.2020 Administrator DC

Kentaro, Slavijin spasilac

Kentaro, Slavija

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva su u prvom kolu nastavka šampionata gostovali kod Željezničara u Banjaluci. Odigrali su nerešeno 1:1,a trener Milan Gutović kaže da nije nezadovoljan ni igrom, a ni rezultatom:

-Prvo da pohvalim domaćina i kažem da je to jedna izuzetno brza, fizički spremna ekipa i sa njima nije ni malo lako bilo igrati. Dobro ih je postavio trener Zoran Ćurguz. Znali su šta žele i naterali nas na maksima lnu ozbiljnost. Mi smo prvu poluvreme odigrali baš dobro. Parirali im na svaki način i prava je šteta da nije bilo golova. Pokazao je u tom periodu moj tim karakter, kaže Gutović i dodaje:

-Nastavak, odnosno sam početak drugog poluvremena moramo što pre zaboraviti. Primili smo gol u 48. Minuti i onda smo se ''tražili'' barem 15-tak minuta. Nije nas bilo nigde i to ćemo morati dobro analizirati i videti šta nam se desilo nakon pogotka, priča nam Milan Gutović.

Posle tih 15 minuta drugog dela tim Slavije je opet počeo da liči na sebe i stigli su do izjednačenja. Mrežu Željezničara je zatresao Japanac Kebin Kentaro.

-Taj finiš smo opet igrali dobro. Opet se vidi da kada uložimo maksimum napora, snage, volje sve ide kako treba. Jesam, zadovoljan sam bodom. Moglo je biti i bolje po nas, ali i gore. Željezničar je ekipa koja će mnogima pomrsiti račune. Imaju taj mladalački entuzijazam i nikada se  ne predaju. Predlibrate ih, ostavite iza leđa, oni se opet pojave ispred vas...Uporni. Ostavljamo ovaj meč iza sebe i okrećemo se novim izazovima. Stiže nam kući brčansko Jedinstvo. Ekipa koja se bori za opstanak. Oni su se pojačali, evo sada doveli i novog trenera. Neće nam biti lako, a  bodovi važni i nama i njima. Pobedom mi idemo ka vrhu, a eventualnim trijumfom gostiju oni se priključuju ravnopravno u trku za golim životom. S toga ćemo ih dobro analizirati i spremiti se. Ukoliko mi budemo pravi, uđemo sa motivom, odgovorno i agresivno, mislim da poteškoća ne bi smelo da bude, završio je šef stručnog štaba Slavije, Milan Gutović.

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8