XS
SM
MD
LG

Sačuvajmo Krupu i njenu priču

Nakon prvog kola nastavka šampionata Republike Srpske i trijumfa Krupe nad jedinim konkurentom za plasman u Premijer ligu Rudar Prijedorom (2:0) , moglo bi se s pravom reći da su igrači Zorana Marića već u bh eliti.

Istina, ostalo je još 11 kola do kraja šampionata, u igri su 33 boda, a Krupa ima 11 poena viška.

Matematički, ništa još nije završeno, ali mogućnost da Krupa prokocka ovu visoku prednost, ravna  je odlasku bh kosmonauta na mjesec marta ove godine...!

Ili bolje rečeno, prije će oni na mjesec, nego što će Krupa prosuti ovu bodovnu prednost.

Objektivno, kada se pogleda sve je na Krupinoj strani u ovoj šampionskoj trci.  Igrački kadar, klupska organizacija... U ovom momentu je tim iz Krupe na Vrbasu, organizaciono, igrački, stručno, izvanredno ukomponovan klub i tim.

Daleko su oni ispred svih ostalih naših klubova i s pravom razmišljaju o bh eliti.

 Ako ste barem jednom bili na stadionu Krupe, obišli njihove prostorije, mogli ste se uvjeriti koliko je to sve odlično  složeno. Od svlačionica, do  klupskog restorana. Sve što je urađeno je na ponos Krupljana i braće Ilić koji su praktično finansijeri ovog klupskog čuda.

 Bez velike pomoći Republike Srpske, Banja Luke, oni su napravili klub za primjer.

O njima,  klubu i Ilićima, nema afera. Sve je vrlo transparentno. Klub koji godišnje plati ko zna koliko poreza i Banja Luci i Republici Srpskoj, ide krupnim koracima ka Premijer ligi, a tamo su bili i prije godinu dana.

Nisu ni tada, kada su se borili za opstanak, bili skloni bilo kakvim nesportskim radnjama. Borili su se časno, pošteno, ali se nisu izborili.

Nisu ni kukali, kada su ispali. Ostavili su ekipu, igračima nastavili da isplaćuju redovno plate, sve doprinose...Ništa se nije promijenilo u poslovanju Krupe...

S toga i ne čudi da igrači nisu tražili druge sredine, ostali su  tu gdje su, znali da imaju sigurnost, a klupskim čelnicima su vratili sve dobrom igrama...Evo ih na vratima Premijer lige!

E, zbog tih ''vrata Premijer lige''  sigurno da Krpu sada očekuju velike obaveze. Jasno je svima u klubu da će se morati, kada se izbori plasman u bh elitu, raditi na terenu.

Krupa igra na vještaku, a on se mora zamijeniti. Dolazi na red i obaveza reflektora na stadionu. Velike investicije, a Krupa je ipak iz malog mjesta.

Braća Ilić sigurno neće stati sa ulaganjem u klub, ali objektivno treba im pružiti pomoć. Ne samo verbalnu i ne samo ih tapšati po ramenima. Od toga oni nemaju baš nikakve koristi.

Banja Luka, kao grad, mora pomoći Krupi, to je njihov klub, kao što su i ostali.

Zaslužuju Krupljani pomoć i Republike Srpske i Fudbalskog saveza Republike Srpske , ali i  Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Jedan je ovo od rijetkih klubova koji za sobom ne vuče ni jednu aferu, nema dugovanja...Nikome, ni marku...

Treba subotom ili nedjeljom otići na stadion i vidjeti koliko dječaka trenira i igra u Krupi. Dolaze iz Banja Luke, dovozi ih klupski autobus. Tako dolaze i na trening, bez naknade. Sve je za tu djecu u Krupi besplatno. Da li ima još neki klub u Republici Srpskoj, da se klincima ne naplaćuje članarina, da se od roditelja ne uzima novac??? Nismo sigurni, a  tako je u Krupi godinama...

Kada spojite sve ovo, od seniora pa do nižih kategorija, dođete do zaključka da je Krupa bez dileme najorganizovaniji klub Republike Srpske, klub za ponos, pa s toga im treba pomoći...Da ostanu takvi! Nema elite, bez zamene trave i gradnje reflektora...

Da li smo spremni zbog nekoliko stotina hiljada maraka (a ima ih sigurno) ugroziti rad kluba koji svima nama treba da bude za ponos....

Kakvi smo možda i jesmo, ali evo da budemo optimisti i kažemo da se nadamo  će se odgovorni malo okrenuti i ka  Krupi...Jeste mala, ali je za primjer!!!