XS
SM
MD
LG

Još nije kraj

Mladen Ilić


Mladen Ilić

 

Pogled na prvenstvenu tabelu Prve lige Republike Srpske dovodi do jasnog zaključka – Fudbalski klub Krupa će da bude novi šampion! Klub iz kanjona Vrbasa posle pobede (2:0) u derbiju protiv prvog pratioca i najvećeg konkurenta Rudar Prijedora stekao je nedostižnih jedanaest bodova prednosti koji su, dvanaest kola pre kraja šampionata, dovoljno dobra zaliha za novu promociju u premijerligaša BiH, drugu za Krupljane posle leta 2016. godine.

Pod dirigentskom palicom iskusnog novosadskog stručnjaka Zorana Marića Krupa igra sjajno u prvenstvu Republike Srpske, a jesenas je slavila i u derbiju na Gradskom stadionu u Prijedoru protiv “rudara” (2:1). U četrnaest odigranih utakmica ostvarili su dvanaest pobeda i dva remija, a više od svega, glavni adut plavih iz kanjona Vrbasa jeste sjajna takmičarska forma i pobednički mentalitet.

-Polako, sačekaćemo zvaničnu promociju, kada i matematički obezbedimo titulu, tada ćemo da se radujemo. Do tada ozbiljno i profesionalno ćemo pristupati svim zadacima koji budu postavljeni ispred nas, a prvi je već u subotu u Gradišci protiv Kozare. Zadovoljni smo i srećni posle pobede u derbiju na startu proleća i povećanja bodovne prednosti, međutim ne želimo da unapred slavimo nešto što još nije overeno. Realno, približili smo se tituli na korak, ali fudbal je uvek nepredvidiv i nosi razna iskušenja, donosi i iznenađenja. Ipak, teško možemo da poverujemo da ovu sadašnju prednost u bodovima možemo da ispustimo jer zaista imamo najbolji tim u ligi – istakao je Mladen Ilić, direktor Fudbalskog kluba Krupa.

Ukoliko takmičarski Krupljani obezbede povratak u premijerligaško društvo čeka ih rekonstrukcija igrališta i zahtevni infrastrukturni radovi.

-Nemamo reflektore i to bi trebalo da rešimo uz pomoć lokalne zajednice i institucija Republike Srpske. Obzirom da je rasveta jedan od glavnih uslova za takmičenje u Premijer ligi BiH to je neophodnost. Osim toga moramo i da menjamo travnatu podlogu na našem stadionu, sadašnji veštak je poprilično oštećen i neophodna je njegova zamena, da li ćemo ponovo staviti veštačku ili prirodnu podlogu videćemo. Imamo još dovoljno vremena da sve to privedemo onako kako treba. Za nekoliko dana sešćemo sa čelnicima Borca i potpisati ugovor o korištenju Gradskog stadiona, kao rezervne varijante, ako nam to bude potrebno za nekoliko kola iduće sezone – dodao je Mladen Ilić.

Kada se pobeđuje atmosfera je sjajna, radost i osmesi na svakom koraku. Tako je bilo tokom cele jeseni, ali i za vikend u Krupi na Vrbasu, maloj ali fudbalskim klubom ponosnoj banjalučkoj Mesnoj zajednici iz koje su rodom Mladobosanci, braća Čubrilović.

-Nema ništa lepše u fudbalu nego pobeđivati. Naš cilj je da pored takmičarskih rezultata afirmišemo i naš mladi tim, talentovane igrače, jer smo u minulom periodu napravili nekoliko sjajnih evropskih transfera. To treba da bude preokupacija kluba i akcenat na školovanju vlastitog igračkog kadra. Svesni smo da je iz Prve lige Republike Srpske teško prodati fudbalera, napraviti zavidan transfer, ali nastojaćemo i to da uradimo. Imamo najboljeg strelca lige Jovu Lukića koji igra u životnoj formi, pored njega još nekoliko darovitih igrača pred kojima je blistava karijera – rekao je na kraju Mladen Ilić, prvi operativac prvoligaša iz Krupe na Vrbasu.

 Brojni gosti

U subotu na derbiju prolećne premijere, ali i celog prvenstva, u Krupi na Vrbasu su viđeni mnogi gosti iz sveta fudbala.

-Posle duže vremena naš gost u loži bio je predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i ovim putem zahvaljujemo se gospodinu Vici Zeljkoviću koji je svojim prisustvom uveličao derbi sa Rudar Prijedorom. Takođe, drago nam je da je bila i delegacija FK Borac, našeg najpoznatijeg i najvećeg kluba, utakmica je privukla veliku pažnju fudbalske javnosti u Republici Srpskoj – rekao je Mladen Ilić, direktor Krupljana.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8