XS
SM
MD
LG

Šampionate treba ''zaključati''!!!

Planeta je u kolapsu. Korona je zaustavila normalno življenje i sve se svelo na puko preživljavanje. Zatvorene kafane, restorani, škole, obdaništa, na posao se ''šunjate'' i brže bolje sklanjate kući, jer kad ste izolovani imate manju mogućnost da se zarazite...

S toga je i normalna odluka mnogih zemalja, pa i ove u kojoj mi živimo, da se smanji mogućnost zaraze, kroz javne skupove. Sve otkazano, pa otkazane i fudbalske utakmice. Do kada to još niko ne zna, ali je već sada potpuno jasno da šampionati nemaju baš veliki izgled da budu završeni.

Uzmimo Premijer ligu Bosne i Hercegovine, mislimo na fudbal. Otkazana i ne zna se kada će se opet zakazati utakmice. Neki klubovi su pustili igrače kućama, što je znak da se neće brzo na teren, neki još treniraju...Šta će se desiti kad se šampionat nastavi. Fudbaleri sa pauzama, sigurno manje spremni nego u momentu kad je prvenstvo zaustavljeno.

Ostalo je u Premijer ligi još 10 kola, pa dva kola Kupa, pa utakmice baraža za Evropski šampionat. Kako to sve zgurati u recimo dva meseca, april i maj. Dakle, uzeli smo da se šampionat nastavi u aprilu...

Da li sve može da se odigra u dva meseca. Čeka nas i šampionat Evrope, pa moraju i igrači da odmore, pa kvalifikacije za evropska takmičenja???

Čini nam se da bi bilo normalno razmišljati o  ''završetku'' takmičenja. To će u ponedeljak da obelodani Bundesliga. Oni će doneto odluku, a čini se blizu su da kažu da je Bajern šampion, a da iz lige niko ne ispada...

Možda bi to mogao da bude put i za prvenstvo Bosne i Hercegovine, ali i Republike Srpske, pa i Federacije BiH.

Krupa i Olimpik su ubedljivi na vodećim mestima, neka idu u Premijer ligu iz koje neće ispasti niko. Biće dva kluba iduće godine više, ali neka onda ispadnu četiri (neće biti prvi put), pa se opet krene sa 12 klubova.

Sve to se može tako uraditi i po vertikali i u ostalim takmičenjima. Prvoj ligi Republike Srpske, Federacije BiH, pa do nižih stepena takmičenja.

Korona je poremetila sve. Osećamo na svojoj koži svi, kako to izgleda... Ovo je naravno samo razmišljanje jednog novinara. Možda neko ima drugi predlog???