XS
SM
MD
LG

Šćepanović: Prekid nikome ne odgovara, ali zdravlje je najbitnije

Fudbaleri Slavije su u prvom kolu proljećnog dijela Prve lige Republike Srpske gostovali kod Željezničara u Banjoj Luci i osvojili bod.

Ovog vikenda trebali su na svom terenu dočekati Jedinstvo iz Brčkog, međutim zbog dobro poznate situacije oko koronavirusa i Prva liga Republike Srpske je do daljnjeg prekinuta.

Kapiten Sokolova, Vučina Šćepanović, ističe da sigurno nikome ne odgovara ovakav razvoj situacije, ali da je zdravlje najpreče.

- Zdravlje je u ovom trenutku najpreče. Iz Svjetske zdravstvene organizacije su dali preporuke, kojih se naši nadležni pridržavaju, tako da mi moramo da postupamo prema tome. Možda nije trenutno bilo potrebe za prekidom, ali bolje spriječiti i preventivno reagovati nego se kasnije liječiti. Sigurno da nikome ovo ne odgovara, ekipe su tempirale formu, a onda poslije samo jednog odigranog kola ponovo moramo na pauzu, rekao je za naš portal iskusni veznjak, Vučina Šćepanović, pa nastavio:

- Nama sigurno ne godi ova pauza. Odlično smo se spremili tokom zime i možda smo fizički najspremnija ekipa u ligi. Taman kada smo odigrali prvo kolo moramo na pauzu. Trenirali smo do juče i sada smo slobodni do utorka. Pa ćemo dalje da vidimo. Pojavićemo se na treningu i onda vidjeti šta i kako. Neizvjesno je sve oko nastavka prvenstva, ni kada će se nastaviti, ni da li će se uopšte nastaviti.

Slavija je u Banjoj Luci osvojila bod kod Željezničara odigravši 1:1, a junak je bio Kebin Kentaro Rabjhandari koji je u 84. minutu zatresao mrežu protivnika.

- Odigrali smo jako dobro tu utakmicu. Možda smo čak prvo poluvrijeme i bili bolja ekipa i trebali smo tada da se nagradimo sa jednim golom. Odmah na startu drugog poluvremena primamo jedan nesretan gol i onda smo se tražili gotovo čitavo poluvrijeme. Na kraju uspjeli smo da postignemo gol i osvojimo bod, po viđenom zasluženo. Mislim da smo i u toj utakmici pokazali da smo imali jako dobre pripreme i da smo za razliku od prvog dijela sezone jako kompaktna ekipa. Sve je došlo na svoje, pojačanja su se uklopila i za nas bi ovaj proljećni dio sezone trebao da bude jako dobar.

Zimus je stiglo nekoliko pojačanja u klub, a svakako najzvučnije ime je Jadranko Bogičević, doskorašnji štoper Željezničara.

- O njemu apsolutno ne treba trošiti riječi. Svi znamo ko je Jadranko Bogičević i kakvu je karijeru imao i u inostranstvu i u Bosni i Hercegovini. Radi se o pravom profesionalcu na treningu i na utakmicama, koji nam je donio i iskustvo i kvalitet u posljednjoj liniji. Donio nam je baš onu stabilnost koja nam je nedostajala u prvom dijelu sezone u posljednjoj liniji.

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8