XS
SM
MD
LG

Gdje god bude igrao Kristijano Ronaldo navijaču za taj klub

U prilici smo da predstavimo još jednog fudbalskog talenta iz prelijepog grada na ljepotici Neretvi, Konjica. To je 8 - godišnji Irman Bubalo polaznik već nadaleko poznate Škole fudbala " Bambino " Konjic koju sa puno uspjeha vode profesori tjelesnog vaspitanja, bivši juniorski reprezentativci BiH, braća blizanci Adis i Adnan Elezović.

Već dvije godine ovaj mališan trenira u pomenutoj školi i već na prvoj utakmici u kategoriji U - 8, u okviru BH Telekom futsal lige smo uvidjeli da je riječ o velikom fudbalskom talentu. Uz sjajnu igru, zalaganje, asistencije junak ove priče je postigao i gol i na putu je da krene stopama fudbalera poput Davora Jozića, Dragana Jakovljevića, brače Duro, Nedima Jusufbegovića Konjičana koji se imali sjajne fudbalske karijere. A, kako naš narod kaže imao se i na koga " baciti ", njegov otac Damir je sa puno uspjeha nastupao za mlađe kategorije konjičkog Igmana .

" Puno, puno volim fudbal, kada nemam trening, igram sa drugovima , bio sam najsretniji na svijetu kada me je otac Damir upisao u Školu fudbala Bambino prije dvije godine, jedva čekam kada će trening. Idem u drugi razred Prve osnovne škole, odličan sam učenik, a volio bih da imamo trening svaki dan. Od fudbalera najviše volim Kristijana Ronalda, navijam za Juventus, a, gdje god bude igrao Ronaldo, navijaću za taj klub. Od naših klubova navijam za Želju, od igrača najdraži mi je Miralem Pjanić " riječi su Irmana Bubala .

Šta bi poručio onima koji se ne bave sportom , upitali smo ovog simpatičnog dječaka ?

" Da se obavezno bave bilo kojim sportom, to je nešto najljepše na svijetu, posebno bih pohvalio trenere Adisa i Adnana, prema nama se ponašaju kao roditelji, svima lijepo pokažu, na fin način nam ukazuju na greške ", kazao je Irman Bubalo, novo fudbalski dragulj iz Konjica, ime koje treba dobro upamtiti .