XS
SM
MD
LG

Bokseri još u Londonu

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Bosanskohercegovačka bokserska delegacija, koja je u Londonu nastupila na kvalifikacionom  olimpijskom turniru koji je zbog epidemiološke situacije prekinut, i dalje se nalazi u glavnom gradu Velike Britanije i sutra bi trebala da se vrati kući.

Kako je Feni kazao selektor Almedin Fetahović, bh. delegacija imala je povratke karte rezervirane za 25. mart, kao i sve ostale delegacije, ali je prekidom turnira nastala prava zbrka s obzirom na to da pojedinim reprezentacijama koje su krenule na aerodrom nije dozvoljen odlazak.

Fetahović ističe da su u kontaktu sa čelnicima Olimpijskog komiteta BiH, koji su, kako je rekao, kupili karte kako bi se bh. bokseri sutra mogli vratiti kući.

- Neke delegacije krenule su na aerodrom ali im nije dozvoljeno da putuju s obzirom na to da su karte rezervirane za 25. mart, a oni su prebačeni u izloaciju. Mi smo još u hotelu i nadam se da ćemo sutra moći da se vratimo kući. Hvala Olimpijskom komitetu BiH koji nam je nabavio karte - kazao je Fetahović¸i naglasio da će po povratku u BiH ispoštovati odluku o samoizolaciji.

Na turniru u Londonu nastupila su četiri bh. boksera: Adem Ferahović, Džemal Bošnjak, Radenko Tomić te Alen Rahimić koji živi u Njemačkoj i koji se već vratio kući. U vodstvu puta su Almedin Fetahović i Milenko Tomić.