XS
SM
MD
LG

Alija, ne širi dezinformacije!

Izjava Alije Fatića, predsjedavajućeg predsjedništva Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine da se za šampiona proglase Gacko, kod odbojkašica, a ekipa Kaknja 78 u kategoriji odbojkaša izazvao je opravdani revolt pojedinih  klubova, a kod mnogih i podsmijeh. Ideja da nakon dva nepotpuna kola proglašava se prvak zaista je neozbiljna.

Ono što mi sigurno znamo je da ta Fatićeva ideja neće proći kod Odbojkaškog saveza Republike Srpske.  Stav ovog entitetskog saveza je da se čekaju odluke CEV-a. Nakon toga će se sve sagledati i vidjeti šta se može uraditi.

Želja rukovodstva Odbojkaškog saveza Republike Srpske je da se do šampiona dođe na parketu. Dakle, ako se steknu uslovi da se Mini liga za šampiona igra po ubrzanom tempu, u obje konkurencije. Isto tako stanje i sa Ligom od 6 -10. Barem jednokružno, ako se ne bude moglo dvokružno.

To je jedan stav, a drugi je mnogo rigorozniji. Ukoliko se ne bi mogle igrati utakmice onda ne bi bilo šampiona ove godine.

Čini se da je i ovo bolje, nego Fatićeva ideja o šampionima, nakon odigrana dva nepuna kola u Ligi 1-5. Kako su one neparne, kod djevojaka je Gacko odigralo dva kola, a Bimal jedinstvo i BL Volej po jedno, ne bi sportski bilo to uraditi.

Isti slučaj je i kod odbojkaša. Imamo Kakanj sa odigrana dva kola i četiri boda, te Mladost sa jednom utakmicom i tri boda i Jedinstvo sa tri boda i dvije utakmice.

Sigurni smo da ni Gacku kod odbojkašica, a ni Kaknju u kategoriji odbojkaša ovakva titula ne treba,a najbolje bi bilo da se Alija Fatić konsultuje sa saradnicima klada sledeći put bude izlazi sa izjavama. Tada je rekao, ako neko ima drugi prijedlog neka ga iznese.

Znajući kakav animozitet Alija Fatić već godinama ima prema brčanskim klubovima, onda ova njegova izjava ima posebnu težinu, ili možda ima nešto drugo da se valja iza brada.

Evo ima. Dakle ili nema šampiona ili se on odlučuje na parketu. I još jedna ispravka Odbojkaški savezi Srbije NIje  proglasio šampione, kako je to Fatić rekao. Nisu ni u Crnoj Gori i,a ni  u Sjevrenoj  Makedoniji...Samo su zaustavili takmičenje, Alija!


Maglić : Modriča
Borac m:tel : Kakanj 78
Jedinstvo : Bosna (Kalesija)
Mladost : Ljubinje
Bosna (Sarajevo) : Domaljevac
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Bosna (Kalesija) 5 5 0 14
2 Mladost 4 4 0 12
3 Domaljevac 3 3 0 9
4 Jedinstvo 4 3 1 9
5 Bosna (Sarajevo) 5 2 3 7
6 Kakanj 78 5 2 3 6
7 Ljubinje 5 2 3 6
8 Modriča 5 1 4 3
9 Borac m:tel 5 1 4 3
10 Maglić 5 0 5 0