XS
SM
MD
LG

Lekcija američkom plivaču

Bivši evropski prvak i svjetski vicešampion u plivanju, Italijan Luka Doto, kritikovao je poznatijeg kolegu iz SAD Rajana Lohtija.

Doto, koji je rođen u mjestu Kamposampjero u pokrajini Veneto, pogođenoj u velikoj mjeri koronavirusom, zamjerio je osvajaču 12 olimpijskih medalja na tome što je javno izrazio nezadovoljstvo odlaganjem Igara u Tokiju za 2021. godinu.

Lohti je bio ljut što su Olimpijske igre pomjerene za narednu godinu kada će proslaviti 37. rođendan.

"Trenirao sam temeljno i veoma dobro. Ove Olimpijske igre bile bi najvažnije u mojoj karijeri zbog svega što mi događalo u Riju. Ipak, ovakve stvari su iznad mene", objavio je Lohti, drugi po broju medalja ikada na OI, iza Majkla Felpsa.

Njegov "post" izazvao je reakciju Luke Dota, koji ne može da vjeruje da je neko stavio lični interes ispred aktuelnog trenutka.

"Čitam objave očajnih sportista koji u suzama pišu da su uznemireni, da su se borili i žrtvovali ni za šta jer će se Olimpijske igre održati sljedeće godine. Momci, o kakvim brojevima govorimo?", odgovara Doto.

"Pravu dramu doživljavaju oni koji su oboljeli ili koji će na kraju ovog perioda izgubiti posao i neće znati kako da nahrane porodicu".

Doto, dvostruki osvajač evropskog zlata u slobodnom stilu, za kraj je opisao stanje sportista.

"Profesionalni sportisti u ovom trenutku bi trebalo da se smatraju privilegovanima. Neki od nas su stvarno neodgovorni", zaključio je.