XS
SM
MD
LG

Đokovići Srbiji milion evra (video)

Ogromna pomoć Novaka Đokovića

Svjetski broj jedan u ovom trenutku, Novak Đoković i njegova supruga Jelena donirali su milion eura Srbiji za pomoć u borbi sa koronavirusom.

Đoković poslao emotivnu poruku Italiji zbog teške situacije sa pandemijom koronavirusa

Ovaj novac će biti iskorišten za nabavku respiratora i dodatne medicinske robe.

- Naša donacija je 1.000.000 evra za kupovinu respiratora i dodatne medicinske robe. Respiratori su trenutno najneophodnija oprema za spasavanje života. Sudeći po trenutnom stanju - već danas su najpotrebniji respiratori. Putem mog strica Gorana koji ima uticaj na kineskom tržištu došli smo do fabrika i proizvođača repsiratora i čekamo koja količina će biti u pitanju. Otac i majka imaju prijatelje u Evropi i preko njih ćemo to takođe pronaći, rekao je Novak Đoković i dodao:

- Prije svega bih želio da izrazim zahvalnost i pozdravom cijelom medicinskom osoblju koje se danima i nedjeljama bori za zdravlje ljudi i trudi se da na svaki način pomogne ljudima inficiranim korona virusom. Ovo je ozbiljna situacija, mijenja se sve iz dana u dan, mijenja se i broj oboljelih i raste, a u skladu sa time Jelena, ja, porodica i donacijski tim odlučili smo da prikupimo što više relevantnih informacija da vidimo kako najbolje možemo da doniramo svoje resurse, vrijeme, znanje, novac.