XS
SM
MD
LG

Džumhur pomaže Konjic

Najbolji bh teniser Damir Džumhur dane izolacije zbog koronavirusa provodi u svom domu u Beogradu .

Poštuje sve mjere i već tri dana nikako nije izašao iz kuće. To vrijeme je posvetio i humanitarnom radu, a prvu pomoć će poslati Opštoj bolnici u Konjicu, a korijeni su mu iz ovog prelijepog gradića na ljepotici Neretvi .

" Ove će biti težak i čudan period za sve sportiste, nećemo imati priliku za takmičenja. Ja sam uvijek, tako i sada veoma aktivan, vrlo mi je teško biti stalno u kući i nisam na treninzima . Napravio sam teretanu u stanu, želim da održavam formu. zabavljam se i na način da gledam serije igram i igrice i ponešto skuham ", rekao je Džumhur .

Posebno je istakao kako je u kontaktu sa ljudima iz Konjica, rodnom mjestu njegovog oca, kako bi novčano pomogao Opštu bolnicu u Konjicu .

" Moja pomoć će uvijek dobro doći onima kojima je to najviše potrebno, a sada je to Opšta bolnica Konjic. Sada se interesujemo koliko će biti potrebno novca da se uplati za Opštu bolnicu u Konjicu i dalje ćemo još vidjeti gdje je još najpotrebnije i na taj način da pomognem " , kazao je najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur.

Na kraju je poručio :

" Svi moramo biti odgovorni, prvo prema sebi, svojoj porodici i svima, da poštuju ono što je rečeno jer je to jedini način da se pandemija zaustavi i da vratimo u normalan život "