XS
SM
MD
LG

Vlado Jagodić: Očekujem da se šampionat nastavi krajem maja

Vlado Jagodić

 Šef stručnog štaba banjalučkog Borca Vlado Jagodić ni u ovim teškim vremenima ne može bez novina. Kaže da nije pobornik čitanja novina na netu, već svako jutro, opremljen maskom i rukavicama ide do trafike. Obavezno štivo mu je i Sportski žurnal.

-Godinam je to tako. Novine, kafa u nekoj bašti i i čitanje. Ovih dana nema bašte, ali ima balkon moga stana i ne odustajem od tradicije. Nije meni isto čitati na internetu i imati novine u rukama, priča nam Vlado, te dodaje:

- Pratim sva uputstva nadležnih o ponašanju i zaštiti. Ne izlazim bez maske i rukavica. Vodim računa o sebi naravno, samim tim i onim oko sebe. Iskreno se nadam da ćemo se izboriti sa ovim nevidljivim neprijateljem. Svaki dan odem i na stadion. Provedem sat – dva. Nema okupljanja, nema treninga. Zna neko od igrača doći da se istrči, ali se sve opet radi po pravilima. Nema ni u klubu ljudi. Dežurni i ja. Moramo da sačuvamo zdravlje, kaže Jagodić.

U Banja Luci je ostao veći broj Borčevih igrača. Onim iz Srbije i Hrvatske je sugerisano da ne idu kućama, jer bi imali one obavezne karantine od 14 dana i to bi dodatno komplikovalo ionako tešku situaciju.

-Upravo tako. Rekli smo im da ne idu kućama, da im ako mogu dođu porodice. Tako je bolje i lakše. Dozvolili smo ovim iz Republike Srpske i BiH da odu kućama, a ako nam budu  trebali brzo su u Banja Luci. Napravili smo im programe za individualni rad. Imali su sve po sedmicama šta treba da rade, a uskoro će dobiti i nove programe. Zaista nemam nameru da ih proverama šta i kako rade. Nije nemoguće to ovim modernim tehnologijama raditi, ali zašto? Profesionalci su i tako treba da se ponašaju, kaže Jagodić.

Vlado Jagidć

Vjeruje šef stručnog štaba Borca da će se šampiona nastaviti i da će se na zelenom terenu riješavati pitanja šampiona i onih koji idu u Evropu. Misli da bi do starta Premijer lige moglo doći u poslednjoj nedjelji maja, ili prvoj juna.

-Prateći sve ovo iz Uefa,  a koja očito insistira da se na terenu rješava pitanje najboljeg, ali i naših nadležnim čini mi se da bi krajem maja moglo doći do normalizacije. To je moje mišljenje. Možda i promašim. Vidjećemo, pratimo uputstva nadležnih i najodgovornijih ni tako ćemo se ponašati. Nadam se da bi ipak prije starta šampionata morali imati najmanje 21 dan za neke pripreme. Teško je očekivati da će igrači odmah po završetku ovih vanrednih mjera moći na utakmice. Moraju se proči neke kraće pripreme, a ja mislim da su to tri sedmice . Tu mislim na zajednički rad. Dakle, da se ukine ona zabrana okupljana. Ja sam već upravi kluba proslijedio takav stav. Ako bi se ušlo odmah u mečeve, bilo bi to pogubno za igrače. Bilo bi povreda, smatra Jagodić.

Ubijeđen je šef stručnog štaba Borca da njegova ekipa, ukoliko dođe do nastavka Premijer lige, ima objektivnu šansu da izbori izlazak u Evropu.

-Mi smo sada četvrti. Imamo iskusnu, dobru ekipu. Fudbalere koji su osvajali titule, znaju kako se dolazi do njih. Rekao sam pred meč sa Sarajevom, a tada sam bio samo navijač, da Sarajevo nije i neće nikada biti favorit u Banja Luci protiv Borca. Ta moja izjava se tumačila na razne načine, ali to mislim i sada. Imamo obavezu da izborimo Evropu. Vjerujem da možemo, rekao nam je na kraju razgovora Vlado Jagodić, kormilar banjalučkog Borca.  


Zvijezda 09 : Tuzla City
Igman 0 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 0 Široki Brijeg
Borac : Posušje
Zrinjski : Sarajevo
Velež 1 : 0 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 27 19 6 2 63
2 Zrinjski 27 18 4 5 58
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 27 13 6 8 42
5 Posušje 27 11 8 8 41
6 Sloga 28 12 2 14 38
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 GOŠK 28 8 8 12 32
9 Željezničar 28 9 3 16 30
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 27 7 6 14 27
12 Zvijezda 09 27 5 2 20 17