XS
SM
MD
LG

Da nisma fudbaler ko zna kud bi me put odveo?

Aleksandar Mitrović

Srpski fudbaler Aleksandra Mitrović je i dalje strah i trepet za golmane. Več je ove sezone postigao 23 pogotka na 34 meča. Impresivna forma! Prvi strijelac Čempionšipa ove sezone i uskoro možda i reprezentacije svih vremena (Stjepan Bobek sa 38 datih sada ima samo sedam pogodaka prednosti) je dugo bio poznat kao loš momak. I upravo je o tome govorio engleskim medijima prije nekoliko godina piše Blic.

Protiv Litvanije je postigao dva pogotka i time stigao do 31. gola u dresu nacionalnog tima, ali i pokazao da se nalazi u fenomenalnoj formi (u dresu Fulhama je ove sezone već postigao osam golova i prvi je strijelac Champioshipa).

A da ga je trebalo istrpiti – trebalo je, jer tu je bilo svega. Koškanja, crvenih kartona, fantastičnih golova, ludih frizura i izlazaka do zore. Koktel svega što čini vrhunskog fudbalera i usijanu glavu. Ipak, kada su te mladalačke faze prošle ostao je samo napadač svjetskog kalibra i potencijalno najbolji srpski golgeter 21. vijeka, pa i duže.

On je otkrio kako je zbog temperamenta i karatera umalo završio sa druge strane zakona.

– Van terena sam porodičan čovek, radim normalne stvari. Na terenu se jednostavno sve promijeni. Čak i kada igram sa svojim bratom fudbalske simulacije, toliko se naljutim, da mi dođe da ga izudaram. Želim da pobijedim. Oduvijek sam takav, rekao je Mitrović za britanski Telegraf  oktobra 2019. godine.

A onda je uslijedila jedna rečenica:

– Otac mi je rekao da bih bio kriminalac ili kik-bokser. Možda bih radio nešto u čemu bih mogao da iskoristim svoj adrenalin. Možda nešto kao boks. Oduvijek sam imao nenormalno energije. Bio sam problem svojim roditeljima, a sada sve to vidim u svom djetetu. Lijepo mi je govorila majka, rekao je Mitrović.

Njukasl Junajted mu se dopadao iz jednog razloga – ljubav prema crno-bijelim bojama koje je nosio i u dresu Partizana.

– Od samog starta sam srećan u Njukaslu. Bio mi je jedan od omiljenih klubova od malih nogu. Pratio sam ga čitav život, imao sam i dva dresa ovog tima kao klinac. Sećam se i kada su igrali protiv Partizana. I u Partizanu sam igrao u istim bojama, Njukasl je za mene kao Partizan, potpuno je iskren Srbin.