XS
SM
MD
LG

Obrad Tomić, košarkaš bugarskog Akademik Bulteksa: " Odmaram se kući, održavam formu, spremam se za neke nove izazove"

Obrad Tomić, košarkaš bugarskom Akademik Bulteksa, trenutno je kod svoje kuće u Gacku, gdje održava formu, redovno trenira, bar minimalno kako ne bi ispao iz forme.

Obrad Tomić, dominantan u reketu

Ovaj 26-nji Gačanin, naglašava da sportisti nisu navikli da budu u aprilu van takmičarske sezone i trenažnog procesa, no pandemija koronavirus odredila je takav epilog u svim porama društva.

Tomić je za naš portal kazao da je prezadovoljan prikaznim kako u Balkanskoj ligi tako i u domaćem šampionatu. Ono što je još važnije zaobišle su ga povrede, a baš taj faktor spriječio ga je da pokaže sve što za u dresu Partizana. 

" Zadovoljan sam sezonom, ali ono se kaže uvijek može bolje.  Prvo i osnovno,  zahvalan sam Bogu jer sam zdravstveno dobro i nisam propustio niti jedan trening za čitavu sezonu, što se ne sjećam kad je to bilo posljednji put kada sam ja u pitanju.
I moram da izrazim veliku zahvalnost ljudima sa kojima sam radio prošlo ljeto a to je "Team PFHSC" i njihov kordinator Adnan Maljević (Kinez)" naglašava Tomić koji se brzo adaptirao na bugarsku košarku.

Bivši košarkaš, između ostalih, Zrinjskog, mrkonjićke Mladosti, Kaknja, Partizana i Rogaške, imao je odličnu statistiku ove sezone. 

Naime, u domaćem šampionatu bilježio je 15 poena i 7 skokova, dok je u Balkanskoj ligi imao 13 poena i 10 skokova. 

Važno je reći da je imao odlične procente šuta, a pogađao je često i za tri poena, pa će biti prava umjenost ako i sljedećeg ljeta bude stanovnik drugog po veličini grada u Bugarskoj - Plovdiva, odnosno ako ga Akademik uspije sačuvati, jer znamo da ima ponude iz mnogo kvalitetnijih evropskih košarkaških destinacija. 

Takođe je naglasio da svi ostanu kod svojih kuća, te da maksimalno slušaju upustva i mjere, kako bi se izbjeglo širenje virusa.